Οι «Planet of Zeus» στο 6ο Port Festival | 31/07/18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώνεται η μεγάλη συνάντηση των καλλιτεχνών την Τρίτη στο άλσος Κατακόλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας & είδη πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των 4 Λυκείων του Πύργου και τους πυρόπληκτους της Αττικής!

Όταν μια παρέα σμίγει τους ήχους και τα χαμόγελά της τότε συντελείται μια μεγάλη γιορτή κι αυτό απέδειξαν οι «Dava Duri», οι «Harmic», οι «GA Elcaravan Trio» και οι djs τη δεύτερη μέρα του 6ου Port Festival!

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου, από τις 7:30 το απόγευμα, με το κορυφαίο ροκ συγκρότημα «Planet of Zeus», τους δικούς μας «Perfect Mess» και τους Πατρινούς «Amber Dogs» και ακόμα περισσότερα ενδιαφέροντα εργαστήρια, ακροβατικά και κάθε λογής εκθέματα.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

«Planet of Zeus»

Oι «Planet of Zeus» είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο ροκ συγκρότημα στην Ελλάδα, με sold out συναυλίες στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Οι διαρκώς εξελισσόμενες ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν εξασφαλίσει ένα πιστό κοινό σε όλο τον κόσμο.
Οι «Planet of Zeus» έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ. Το ντεμπούτο τους, «Eleven the Hard Way» έλαβε εξαιρετικές κριτικές από περιοδικά, όπως το Metal Hammer και το Kerrang, ενώ ο δεύτερος με τίτλο «Macho Libre» που κυκλοφόρησε το 2011, ήταν το άλμπουμ που καθιέρωσε το συγκρότημα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακολουθούν το εξαιρετικό «Loyal to the Pack» και το «Vigilante» που θεωρείται ο καλύτερός τους δίσκος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μια σειρά συγκροτημάτων με τους οποίους έχουν μοιραστεί τη σκηνή, αποδεικνύοντας την αναγνώρισή τους από καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς: Clutch, Black Sabbath, Grand Magus, Pentagram, Truckfighters, Machine Head, Red Fang, Hermano, Brant Bjork, Paradise Lost, Monster Magnet, Karma To Burn, Eyehategod, Church of Misery and Ozzy Osbourne, κά.
Η μπάντα αποτελείται από τους: Μπάμπης Παπανικολάου – τραγούδι / κιθάρα, Στέλιος Πρόβης-Κιθάρες, Γιάννης Βράζος-Μπάσο, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος-τύμπανα

Perfect Mess

Οι «Perfect Mess» είναι μια High Energy Rock μπάντα από τον Πύργο, που ιδρύθηκε το 2012 από τους: Σπήλιο Ηλιόπουλο (Vocals/Guitars), τον Σπήλιο Ηλιόπουλο (Dt) (Drums/Backing Vocals) και το Γιάννη Βόλλαρη (Bass/Backing Vocals), ενώ πρόσφατα ενσωματώθηκε στην μπάντα και ο Κώστας Διαμαντόπουλος (Guitars/Backing Vocals). Το ιδίωμά της κινείται από τον κλασσικό rock ήχο, μέχρι το grunge και το alternative metal με εμφανείς επιρροές και από fusion/funk, δημιουργώντας το υβρίδιο Progressive Grunge, όπως σκόπιμα η ίδια η μπάντα αρέσκεται να αποκαλεί. Τα μέλη της είναι ενεργά στην underground Ελληνική σκηνή από τα μέσα του ‘90 με συμμετοχές σε πληθώρα μουσικών σχημάτων.

Μέσα στα χρόνια, η μπάντα δημιούργησε το δικό της ήχο και υλικό, και στα πλαίσια προώθησής του, έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλίες παίζοντας στο πλευρό καταξιωμένων Ελληνικών σχημάτων όπως οι Nightstalker, Planet of Zeus, 1000Mods, Despite Everything, Vodka Juniors και πολλών άλλων.
Ως αποτέλεσμα, κυκλοφόρησε το debut άλμπουμ της και επίσημα, σε όλα τα ψηφιακά μουσικά μέσα στις 15 Δεκέμβρη του 2017. Ο δίσκος τιτλοφορείται με το όνομα του συγκροτήματος ‘Perfect Mess’, και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 50 λεπτών, συμπεριλαμβανομένου και του single της, “Broken Ladders” που αποτελεί και το πρώτο επίσημο videoclip της μπάντας. Όλο το εγχείρημα αποτελεί μια ανεξάρτητη αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή.

Η έκπληξη που κρύβεται στις συνθέσεις των τραγουδιών και τα φωτεινά μηνύματα των στίχων κόντρα στο σκοτεινό τοπίο της εποχής, καθιστούν την μπάντα μη ακίνδυνη, ερχόμενη στο προσκήνιο για να προσδώσει μια άλλου είδους έκφραση πάνω σε δοκιμασμένα μέσα, έτοιμη να σπείρει την ακαταστασία και να υποδείξει τον ανταγωνισμό μεταξύ αρμονικού και χαοτικού, εξέλιξης και εντροπίας.

Amber Dogs

Ο Ιάσωνας, ο Χρήστος, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης σχημάτισαν το ροκ συγκρότημα «Amber Dogs» στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2016. Η μπάντα ξεκίνησε αμέσως πρόβες, δουλεύοντας πάνω σε ιδέες, μετατρέποντάς τες σε τραγούδια. Τον Μάρτιο του 2017 μπήκαν σε στούντιο και άρχισαν να δουλεύουν το πρώτο EP τους με τίτλο “Cut the Knot” που κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 2018.

* Εργαστήριο Παραμυθιού της «Γιαγιάς με το ένα Δόντι». Με αχαλίνωτη φαντασία την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 7:30μ.μ. εκτοξευόμαστε στην Παραμυθοχώρα μαζί με την Έστα Παπαγεωργίου και αφηγούμαστε την περιπέτεια των ηρώων που θα δημιουργήσουμε με αφετηρία και προορισμό το άλσος Κατακόλου… Συμμετοχές από 2 έως 102 ετών!
*Τριήμερα Εργαστήρια: Animation (τεχνική stop motion) και Port News (δημοσιογραφικό-συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες).

*Αerial yoga (εναέρια ακροβατικά με πανιά) από τις μαθήτριες της σχολής χορού ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ της Πόπης Παναγοπούλου.

*Κite show από τον Αντώνη Λουμιώτη.
*Έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών από τον Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες».

Το 6ο Port Festival διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Εθελοντών του, το Πολιτιστικό Σωματείο «Collectiva Artenativa» τον Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» και το κατάστημα μουσικών ειδών & οργάνων «Πλανώδειο» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο