Κατολισθήσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε οικία στο Λέπρεο, του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας (pics+video)

Κατολισθήσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε οικία - Στο σημείο Περιφέρεια και Δήμος για να ανοίξουν την Επαρχιακή Οδό - Μηχανικοί καταγράφουν τα προβλήματα(pics+video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατολισθήσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε οικία – Στο σημείο Περιφέρεια και Δήμος για να ανοίξουν την Επαρχιακή Οδό – Μηχανικοί καταγράφουν τα προβλήματα(pics+video)

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/T2VSGjbt2rM” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Φόβο και τρόμο προκάλεσαν το Σάββατο το πρωί οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι του Λεπρέου, του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας στην Ηλεία. Τεράστιοι βράχοι είχαν αποκολληθεί από το βουνό και είχαν προσγειωθεί στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Νέα Φιγαλεία και το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, ενώ η ταχύτητα τους ήταν τόσο μεγάλη που διέλυσαν ένα σπίτι, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες του 2 μέρες πριν για να μεταβούν στην Αθήνα. Μεγάλο μέρος της στέγης υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ ακόμα και αυτή την ώρα μεγάλες πέτρες υπάρχουν εντός της οικίας ενώ και διπλανοί βοηθητικοί χώροι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

IMG 20180113 110014

Το Λέπρεο, είναι γνωστό στις αρχές για τις καταπτώσεις βράχων πολλά χρόνια πριν ωστόσο, η πρόσφατη κατολίσθηση προκάλεσε και πάλι το φόβο στους κατοίκους. Ευτύχημα ήταν το γεγονός πως τη στιγμή της κατολίσθησης δεν υπήρχε όχημα στο κεντρικό δρόμο του οποίου η κυκλοφορία είναι έντονη καθώς τώρα θα μιλούσαμε για τραγωδία και θύματα.

IMG 20180113 110618

Πρώτοι στο σημείο έφθασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Κώστας Μητρόπουλος που βρισκόταν στη περιοχή, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζαχάρως – Φιγαλείας Δημήτρης Κόσσυφας καθώς και ο Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας Θάνος Χουλιάρας ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η επέμβασή της. Άμεσα κατέφθασε μηχάνημα βαρέως τύπου για να ανοίξει την Επαρχιακή Οδό και να απομακρύνει τους ογκόλιθους.

IMG 20180113 110713

Λίγη ώρα αργότερα έφθασε και η Τροχαία ενώ στο σημείο για να δουν από κοντά τις συνέπειες της κατολίσθησης βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Ηλείας, ο πρώην Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος καθώς και μηχανικοί της Π.Ε Ηλείας και του Δήμου.

IMG 20180113 110730

Τοποθετήθηκε σήμανση στη κεντρική επαρχιακή οδό Νέας Φιγαλείας – Επικουρίου Απόλλωνα, το φαινόμενο παρακολουθείται για τις επόμενες ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα ζητηθεί ο Οικισμός Λέπρεο να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες και μελέτες για το φαινόμενο.

katolistisi

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεύρυνση ωραρίου για το κοινό στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης

Διεύρυνση ωραρίου για το κοινό στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο...

Η Μεγάλη Κορύφωση ενός Κινηματογραφικού Οράματος: Το Φεστιβάλ Τέμενος 2026 στη Λυσσαρέα Γορτυνίας (17 21 Ιουνίου)

Η παγκόσμια πρεμιέρα των τελευταίων ενοτήτων του έργου «Ενιαίος» του Gregory Markopoulos σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός έπους κάτω από τον αρκαδικό ουρανό. Από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2026, η Λυσσαρέα Γορτυνίας, ο γενέθλιος τόπος του πρωτοπόρου ελληνοαμερικανού κινηματογραφιστή Gregory J. Markopoulos (1928-1992), πρόκειται να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την έβδομη

«Γκολ στη Ζωή»: Tουρνουά ποδοσφαίρου για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

https://youtu.be/9jMTSovyYaM Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του τουρνουά ποδοσφαίρου παραχώρησαν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ