Κέφι και χορός μέσα στη βροχή στο ιστορικό 38ο Καρναβάλι Φιγαλείας

Με ιστορία πολλών δεκαετιών το Ζουρτσάνικο Καρναβάλι,δεν είναι απλά μια γιορτή,είναι το σήμα κατατεθέν του πολιτισμού της Δ.Ε Φιγαλείας, που μετατρέπει όλη την πόλη σε ένα ατελείωτο μέρος κεφιού, φαντασίας,δημιουργίας, χαράς και διασκέδασης.

Στις 12.00 περίπου έκλεισε η επαρχιακή οδός Νέας Φιγαλείας-Επικουρίου Απόλλωνα από την είσοδο έως την κεντρική πλατεία της κωμόπολης με την κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριο και καρναβαλιστές και άρματα άρχισαν να παρατάσσονται.
Φέτος,το Καρναβάλι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος παρακολούθησαν δεκάδες επισκέπτες που βρέθηκαν την Κυριακή της Τυρινής στην Νέα Φιγαλεία, κάτω από τα υπόστεγα αφού δε σταμάτησε να βρέχει. Πολίτες και κάτοικοι από Νέα Φιγάλεια,Ζαχάρω,Κυπαρισσία,Κρέστενα,Γιαννιτσοχώρι, Καλό Νερό, Ανδρίτσαινα και πολλές άλλες περιοχές από όλη την νότια Ηλεία καθώς και δεκάδες ετεροδημότες διασκέδασαν στο καρναβάλι της Φιγαλείας για περίπου 1 ώρα χορεύοντας σε τρελούς αποκριάτικους ρυθμούς.
Το καρναβάλι της Φιγαλείας περιλάμβανε οκτώ άρματα με το μεγαλύτερο αυτό του βασιλιά καρνάβαλου.
Βασιλιάς Καρνάβαλος ποιος άλλος από τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε. Ακολούθησαν η βασίλισσα του καρναβαλιού, ο νέος πλανητάρχης με το ελικόπτερο του Ντόναλντ Τράμπ. ο Αρτέμης Σώρρας που μοίραζε άφθονο χρήμα, οι αγρότες με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, οι χανούμισες της Αραβίας, ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα ‘Αγάπη Μόνο και τέλος η ζούγκλα με τα ζωάκια με παιδιά από τις ακαδημίες του Α.Ο Απόλλωνα. 
Το καρναβάλι παρουσίασε ο διαχρονικός Θανάσης Καπλάνης ο οποίος και ξεσήκωνε τον κόσμο κάθε ώρα και στιγμή μέσα στη βροχή. Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης ο κόσμος συγκεντρώθηκε στη κεντρική πλατεία για να χορέψει και να διασκεδάσει με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια αλλά και να παρακολουθήσει την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος παραδόθηκε στην πυρά και όλοι ευχήθηκαν τα καλύτερα να έρθουν και για το 2018.
Με την πολλή μεγάλη παράδοση να το ακολουθεί,με την εμπειρία των διοργανωτών του και κυρίως με το μεράκι και την φαντασία των καρναβαλιστών κάθε χρόνο παρουσιάζει μοναδικό θέαμα σαγηνεύοντας ντόπιους και επισκέπτες.Για άλλη μια φορά η Νέα Φιγαλεία έδειξε πόσο ζωντανή περιοχή είναι αλλά και πόσο την στηρίζει και την αγαπά η μεγάλη νεολαία της.
Χορηγοί επικοινωνίας του Καρναβαλιού Φιγαλείας 2016 ήταν το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων και το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24.
{gallery}karnabali_figalia{/gallery}
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο