Στην άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση μεταξύ των περιοχών Γιαννιτσοχωρίου και Θολού του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας, προχώρησε σήμερα Τετάρτη 22/11 η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά και τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν στη περιοχή και δημιούργησαν προβλήματα σε καλλιέργειες αλλά και στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου - Κυπαρισσίας την περασμένη Κυριακή 19/11 για σχεδόν 3 ώρες.

Ανθρωπιστικό Έργο: Έμπρακτη Αγάπη στους πληγέντες της Μάνδρας Αττικής από τον Α.Ο Απόλλων Νέας Φιγαλείας,τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας και το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 | Πάνω από 4.000 εμφιαλωμένα νερά σε οικογένειες,παιδιά και τους πυροσβέστες σε συνεργασία με τη μεγάλη ελληνική εταιρία νερών ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ

Ένας από τους πιο αγνοημένους τόπους της Πελοποννήσου και ιδίως της Ηλείας, όσον αφορά τα έργα και τον πολιτισμό μας, είναι και η πανέμορφη και περίφημη Πηνεία. 

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες πως προωθείται η τοποθέτηση και εγκατάσταση νέου μετεωρολογικού σταθμού στη Νέα Φιγαλεία με σκοπό την άμεση ενημέρωση όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε Φιγαλείας αλλά κυρίως των αγροτών - γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για τις καιρικές συνθήκες αφού στη περιοχή παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγο της μορφολογίας του εδάφους.

Ο Δημοτική Ενότητα Νέα Φιγαλείας στην προσπαθείας της δημιουργήσει μετεωρολογικό σταθμό με σκοπό την άμεση ενημέρωση όλων των κατοίκων καλεί όλους και όλες να συνδράμουν στην προσπάθεια περάτωσης αυτού του έργου.

Συνεδριακή εκδήλωση υψηλού επιπέδου με αναπτυξιακό περιεχόμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν σε Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/10 στο Επιμελητήριο Ηλείας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις – Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης Διονύσης Νικολάου.

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, ώστε με την κατάλληλη αντιμετώπιση να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες των αλλεργικών παθήσεων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη των εταιρειών Virtus Pharma και Alfamedica A.E-HAL, ξεκινά στην Π.Ε Ηλείας δωρεάν αλλεργιολογικούς ελέγχους σε ενήλικες και παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε αλλεργιολογικό έλεγχο. Αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

«Είναι ανάγκη να οργανωθεί στο άμεσο μέλλον ένα δημοψήφισμα σε επίπεδο Π.Ε. Ηλείας για την απόσχισή μας από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση στο μέτωπο των (σ.σ. εφτά) δημάρχων της Ηλείας να αναλάβουν αυτή την υπόθεση γιατί μόνο μακριά από τη Δυτική Ελλάδα και μέσα στη Πελοπόννησο υπάρχει μέλλον για την Ηλεία».

Γιορτή για το "Tour du Peloponnese 2017" υπό τη σκέπη του επιβλητικού Ναού | Προβολή της ελληνικής κουζίνας και της φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο με την υποστήριξη του #ΦΙΓΑΛΕΙΑNews24 | Να γίνει σήμα κατατεθέν ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τραγική κατάληξη είχε η 8η Γιορτή Τρύγου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος “Ωλένη” στην Ώλενα της Ηλείας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 15:34
Σελίδα 1 από 5

logo 

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By Hit