Οικονομία

Με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς κόστος και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, γίνεται πλέον η ίδρυση πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: “e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών” που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 στην Τρίπολη, ώρα έναρξης 18:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Το «Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης» ανακοινώνει την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων, περίληψη ανακοίνωσης υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, συνολικά 3 ατόμων για την κάλυψη παροδικών και εποχιακών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. που εδρεύει στη Σπάρτη Λακωνίας.

Την ερχόμενη Τρίτη, κάνει «πρεμιέρα» το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση 15.000 νέων θέσεων εργασίας με επιδότηση επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα.

Κατά την πραγματοποίηση της 25η γι΄αυτή τη χρονιά συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για αρκετά σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και η απόφαση της πρόσληψης υπαλλήλων δίμηνης υπηρεσίας καθαριότητας για τον Δήμο Καλαμάτας.

ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Η χτεσινή συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας, με την οποία η κυβέρνηση ενεργοποιεί τον μνημονιακό νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση) για τον κατώτερο μισθό, ήταν αποκαλυπτική.

Σε σειρά πρόσθετων παρεμβάσεων για την υποστήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην τελική ευθεία για την έκδοση τεσσάρων νέων προγραμμάτων για τη συνολική απορρόφηση 27.800 ανέργων, βρίσκεται ο ΟΑΕΔ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παρουσίασε σήμερα επισήμως τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ, τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία στις 28 Μαΐου 2019.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη - του επιχειρήσεις της Αρκαδίας να συμμετάσχουν στην εκθεσιακή δραστηριότητα με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018».

logofootermedia