Ένας στους τρεις οφειλέτες κάνει ρύθμιση για να γλυτώσει το «σφυρί»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με «βήμα ταχύ» προχωρούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και μαζί με αυτούς και οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, οι οποίες αυξήθηκαν από 20% σε 30% επί των συνολικών πλειστηριασμών σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, από τους 332 πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί για την περασμένη Τετάρτη, διενεργήθηκαν μόνο οι 95, ενώ οι 133 κρίθηκαν άγονοι λόγω έλλειψης υποψήφιων αγοραστών. Οι υπόλοιποι 96 πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν μετά από αίτημα των οφειλετών για διακανονισμό.

Τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν αύξηση του ποσοστού των ρυθμίσεων από 20% σε 30% μέσα σε μία εβδομάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την πολλαπλασιαστική επίδραση που έχουν οι πλειστηριασμοί καθώς επηρεάζουν την ψυχολογία των επενδυτών και δημιουργούν μια «πιστωτική κουλτούρα», όπως επισήμανε και πρόσφατα από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, για να γλυτώσει ένα ακίνητο από το «σφυρί» την τελευταία στιγμή, θα πρέπει ο οφειλέτης να καταθέσει στην επισπεύδουσα τράπεζα ένα σημαντικό ποσό, το οποίο μπορεί να ανέρχεται και σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ –ανάλογα με το ύψος της οφειλής.

Πολλά μάλιστα από αυτά τα χρήματα έρχονται απευθείας με έμβασμα από το εξωτερικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι μεγάλο ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών ανταποκρίνεται μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Νοέμβριο.

«Οι πλειστηριασμοί είναι ένα απαραίτητο στάδιο της διαδικασίας μείωσης των NPLs», σημείωσε πρόσφατα από τους Δελφούς ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της Τράπεζας ΠειραιώςΓιώργος Γεωργακόπουλος, εξηγώντας ότι έτσι αποκτούν κίνητρο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να αρχίσουν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο