«Μπλοκάκια», αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες στις 120 δόσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των οφειλετών για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ χθες ξεκαθάρισε πως μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και οι φορολογούμενοι με μπλοκάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι είναι μισθωτοί και διαθέτουν ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών θα μπορέσουν να ρυθμίσουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έως 50.000 ευρώ, ακόμη και αν κατά την περίοδο που δημιουργήθηκαν οι οφειλές (και έως 31/12/2016) είχαν μόνο την ιδιότητα του μισθωτού.

Τα «μπλοκάκια» που χρωστούν εισφορές στον πρώην ΟΑΕΕ αλλά και την εφορία, μπορούν με μια απλή αίτηση να ρυθμίσουν την οφειλή τους, αποπληρώνοντας το ποσό σε βάθος… δεκαετίας.

Στο μεταξύ εκτός διαδικασίας για κάποιους μήνες θα μείνουν οι επιχειρήσεις και οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΑΕΕ με πτωχευτική ικανότητα (πχ οι έμποροι) που έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ έως 20.000 ευρώ, καθώς η πλατφόρμα δεν δέχεται -προς το παρόν- τις αιτήσεις τους.

Υπομονή μέχρι τις 19 Μαρτίου θα πρέπει να κάνουν οι αυτοαπασχολούμενοι (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι) ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ, λόγω της παράτασης που έχει δοθεί από τον ΕΦΚΑ για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 μέχρι την 28/2/2018.

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι αν έμπαιναν από τώρα στην διαδικασία θα μπορούσαν να ρυθμίσουν μόνο χρέη από το 2015 και παλαιότερα. Κι ακριβώς επειδή η αίτηση για ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση υποβάλλεται άπαξ και θεωρείται δια παντός οριστική, δηλαδή δεν επιτρέπεται επανυποβολή της, η ένταξη ειδικά γι αυτές τις ομάδες αναβάλλεται, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ρυθμίσουν συνολικά τα χρέη τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του 2016.

Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Μάιο για να κάνουν την αίτησή τους οι αγρότες, ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ.

Γκρίζα ζώνη αποτελούν οι οφειλές του 2017, καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με όσους χρωστούν εισφορές από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ΕΦΚΑ και πότε μπορούν αυτές να ρυθμιστούν. Εξυπακούεται πως όσοι ενταχθούν στην ρύθμιση θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή να μην παραλείπουν να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές τους.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο