Κοινωνικό μέρισμα: Έχει εγκριθεί το 49,87% των αιτήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνολικά 1.222.657 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα έχουν λάβει έγκριση, στο παρά… ένα της εκπνοής της λήξης της προθεσμίας και στη σκιά των σεναρίων για πιθανή ολιγοήμερη παράταση.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι κανονικά η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, αλλά υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή παράταση.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (12/12/2017, 15:30) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), ποσοστό 49,87% των αιτήσεων έχει εγκριθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν 555.051, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.

Μεταξύ άλλων, η ΗΔΙΚΑ επισημαίνει σε ενημερωτικό της σημείωμα, κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα ελέγχων προ πληρωμής μερίσματος.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

Ίδια IBAN που εμφανίζονται σε τουλάχιστον 2 αιτήσεις: >5.400.

Αιτήσεις με το ίδιο IBAN: 107.

Αιτήσεις με ίδιο ΑΦΜ και διαφορετικό ΑΜΚΑ: 9.

Υπενθυμίζεται ότι στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή άλλα άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).

Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός των προτάσεων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που προορίζονται για ένταξη και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος της Περιφέρειας είναι η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο