Έρχονται αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον επόμενο μήνα θα νομοθετηθούν οι αλλαγές για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και οι προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στον Αντέννα.

Οι χρεώσεις για τις ΥΚΩ θα κλιμακώνονται πιο ομαλά, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλων επιβαρύνσεων για μικρή αύξηση της κατανάλωσης, ενώ σε βάθος χρόνου, με την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών οι επιβαρύνσεις θα εξαλειφθούν.

«Προσδοκούμε ότι μετά το 2020 οι χρεώσεις Υ.Κ.Ω. θα μειωθούν στο μισό και από τα 700 εκατ. θα μετακινηθεί στα 350 εκατoμμύρια.

Τέλος, μετά το 2023 δεν θα υπάρχουν πλέον χρεώσεις Υ.Κ.Ω., θα έχουν μηδενιστεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ο κ . Σταθάκης χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση επί της πρότασης της ΔΕΗ να μεταφερθεί σε ανταγωνιστές πελατολόγιο της επιχείρησης προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά, ενώ για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σημείωσε πως η σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι οριστική και άρα πρέπει να παραχωρηθεί το 40% του λιγνιτικού δυναμικού σε τρίτους, ωστόσο «είναι κατηγορηματικό το όχι» για την πώληση υδροηλεκτρικών.

Τόνισε δε ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ο κεντρικός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΔΕΗ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο