ΓΓ υπουργείου Μεταφορών: Αναλογικά διόδια ως τα τέλη του 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O διαγωνισμός για τα αναλογικά διόδια προγραμματίζεται για το τέλος του ‘17 με ορίζοντα υλοποίησης ως το τέλος του ’18, δεδομένου ότι κεντρική επιλογή είναι η εφαρμογή αναλογικών διοδίων στις οδικές υποδομές. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο για τις Υποδομές και Μεταφορές.

«Το όφελος για το δημόσιο θα είναι η προσέλκυση χρηστών μέσω της ευνοϊκότερης τιμολογιακής πολιτικής λόγω αναλογικής χρέωσης, που θα είναι βασισμένη στην απόσταση που διανύεται, και για τον παραχωρησιούχο θα είναι το μικρότερο κόστος λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου» ανέφερε ο κ. Βούρδας.

Σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, τόνισε πως στόχος είναι η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, η διαφάνεια, η ανταποδοτικότητα και η κοινωνική συνοχή. Τέλος, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών, στην ανάπτυξη των μεταφορών με υδροπλάνα, καθώς και στη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο