Ο Καταναλωτής του σήμερα διαφέρει σημαντικά απο αυτον του χθές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει αλλάξει πολλά πράγματα που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο καταναλωτής του σήμερα διαφέρει σημαντικά από αυτόν του χθες. Έχει διαφορετικές δυνατότητες, ανάγκες, επιθυμίες και ενδιαφέροντα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι ακριβώς επειδή η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι πρόσκαιρο που θα ξεπεραστεί γρήγορα και εύκολα, ο καταναλωτής που έχουμε σήμερα μπροστά μας είναι αυτός που πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια, αφού βεβαίως δούμε τα νέα του χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

Πρώτον, έχει μειωμένο εισόδημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα . Ζούμε σε μια χώρα όπου ένας στους τέσσερις είναι άνεργος και οι υπόλοιποι έχουν υποστεί περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κτλ. Άρα μιλούμε για έναν καταναλωτή που επαναξιολογεί τις προτεραιότητές του.

Δεύτερον, η ανάγκη για ασφάλιση είναι περισσότερο αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν. Με τη συνεχή υποχώρηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης αναδεικνύεται ακόμη πιο έντονη η ατομική πρόνοια και η ανάγκη εξασφάλισης ιδιαίτερα στους σημαντικούς τομείς της Υγείας αλλά και της Σύνταξης.

Τρίτον, έχει υποχρεώσεις πολλές, άγχος επιπρόσθετο και ελάχιστο χρόνο για να ενημερωθεί και να αναζητήσει λύσεις στα θέματα που τον απασχολούν.

Σε αυτόν λοιπόν τον καταναλωτή απευθυνόμαστε και εκεί οφείλουμε να εστιάσουμε και να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας.

Σήμερα ο καταναλωτής αναγκάζεται να περικόψει έξοδα και υπηρεσίες.

Κάθε ευρώ του έχει αξία.

Οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι η ασφάλιση αξίζει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του.

Ο σύγχρονος καταναλωτής χρειάζεται προϊόντα που να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες του, δηλαδή ποιοτικά, ευέλικτα και εξατομικευμένα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Από κει και πέρα ο καταναλωτής πρέπει να επιλέξει με αυστηρά κριτήρια τον επαγγελματία που θα συνεργαστεί προκειμένου να τον καθοδηγήσει, να κάνει ιεράρχηση των αναγκών του και να του προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα δεδομένα του.

Προσωπικά πιστεύω ότι είμαι Σύμβουλος Οικογενειακού Προγραμματισμού. Όταν πιστεύεις το «θεσμό»  και μπορείς να μελετήσεις, όταν έχεις ειλικρίνεια και γνώση δεν πρέπει να σε φοβίζει τίποτα!

Τελειώνοντας θα παρότρυνα σε τέτοιους χαλεπούς  καιρούς να εμπιστευθείτε τον Ασφαλιστικό σας Διαμεσολαβητή και την Ιδιωτική Ασφάλιση και να εκτιμήσετε τον συμπληρωματικό της ρόλο στην Κοινωνική.

Πάντα μέσα από μια κρίση γεννιέται κάτι καινούργιο. Ωφελημένος είναι αυτός που έχει την ικανότητα να αφουγκράζεται, να κατανοεί και να προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση. Αυτό ακριβώς καλείται να κάνει σήμερα η ασφαλιστική αγορά!

                                                                                                                         Με εκτίμηση
                                                                                                                           Π.ΜΑΝΤΑΣ

                                                                                                      ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο