Η τσέπη μου

Μέχρι τις 30 Απριλίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα πρέπει να επιστρέψει στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές φορολογικές υποθέσεις που έχουν προκύψει από εισαγγελικές παραγγελίες και εκκρεμούν για έλεγχο, ενόψει της λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.
Νέα αίτηση πρέπει να κάνουν έως τις αρχές Φεβρουαρίου 30.000 δικαιούχοι του ΚΕΑ, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα και το 2018.
Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον χρόνο και τρόπο καταβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις αναστολής διακοπής, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων, τον συμψηφισμό, τις υποχρεώσεις των δικαιούχων,…
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα κλήρωση για τη λοταρία αποδείξεων, με 1.000 τυχερούς φορολογούμενους που θα κερδίσουν 1.000 ευρώ ο καθένας.
Συντάξεις οι οποίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εισφορές που καταβάλονται δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα από το 2019 και μετά, οι συντάξεις του δημόσιου συστήματος ασφάλισης θα είναι υποχρηματοδοτημένες. Δηλαδή, οι εισφορές που καταβάλλονται θα είναι πολύ υψηλότερες από…
Στα ειδοποιητήρια των εισφορών ΕΦΚΑ μηνός Φεβρουαρίου θα εμφανιστεί εντέλει ο συμψηφισμός των εισφορών των μη μισθωτών για το 2017, καθώς έξι μήνες μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να υπολογιστούν οι εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2016…
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 η λειτουργία της ειδικής διαδικτυακής πύλης για την υποβολή αιτήσεων προς το Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.).
Σε περίπου 7.000 περισσότερους δικαιούχους θα πληρωθεί το ΚΕΑ έως το τέλος του μήνα μετά από έγκριση που πήρε από το υπουργείο Εργασίας η σχετική δαπάνη. Τον Δεκέμβρη είχαν πληρωθεί 288.928 δικαιούχοι ενώ με αυτή την πληρωμή θα πληρωθούν 296.223…
Σε σφραγισμένη συσκευασία θα διατίθεται το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης, από την 1η Ιανουαρίου 2018, και για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.
Ερευνά που διενήργησε η KANTAR TNS για λογαριασμό της 4Life Direct, μέλους του Ομίλου 4Life International, δείχνει συγκεκριμένα πως το 74% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι είναι δύσκολο να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς.
Σελίδα 1 από 105

logo