Η τσέπη μου

Νέα κριτήρια και αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος για την φετινή χρονιά καθώς, αναμένονται νέες αλλαγές στα εισοδηματικά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια.
Χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα έρθει αυτόν τον Δεκέμβριο σε 2.400.000 συνταξιούχους, καθώς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ θα ξεκινήσουν να εισπράττουν τις αναδρομικές επιστροφές εισφορών υπερ ΕΟΠΥΥ, μαζί με τις συντάξεις Δεκεμβρίου.
Στα επίπεδα του 1,14 δισ. ευρώ βρίσκονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, που «μεταφράζονται» σε εκκρεμείς απονομές κύριων συντάξεων και εφάπαξ.
Οι εορτές των Χριστουγέννω πλησιάζουν και οι μισθωτοί αναμένουν -συν τοις άλλοις- το δώρο Χριστουγέννων, που αναμένεται να λάβουν.
Σε πέντε βήματα θα γίνουν οι απαραίτητες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή για να γίνουν οι αιτήσεις. Εντός των ημερών θα ενεργοποιηθεί…
Οριστικοποιήθηκε η ημέρα πληρωμής του Κοινωνικού επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για το μήνα Νοέμβριο.
Σε πέντε βήματα θα γίνουν οι απαραίτητες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή για να γίνουν οι αιτήσεις.
Το νέο εμπόδιο στην ενεργοποίηση της λοταρίας αποδείξεων είναι ο επαγγελματικός λογαριασμός στον οποίο οι επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους μέσω καρτών και διατραπεζικά.
Ξεπαγώνουν 120.000 επικουρικές συντάξεις που βρίσκονταν σε αναμονή για περίπου 3 χρόνια, όμως θα φτάσουν «πετσοκομμένες» στους δικαιούχους τους που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ στο μεσοδιάστημα.
Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων και η καταβολή φόρων και εισφορών στις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες, μετά τη δημοσίευση των δύο σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών.
Σελίδα 1 από 85

logo