Σήμερα οι προσφορές για τη Forthnet

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να κατατεθούν οι προσφορές για τη Forthnet, η διαδικασία πώλησης της οποίας έχει καθυστερήσει σημαντικά επιβαρύνοντας περαιτέρω την χρηματοοικονομική της κατάσταση.

Στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετέχουν η επενδυτική εταιρεία Golden Tree που διαχειρίζεται πάνω από 26 δισ. δολ. και είναι μέτοχος στη Wind Hellas. Επίσης το κοινό σχήμα Wind Hellas (μέτοχο της Fοrthnet με 32,26% πριν την πρόσφατη μετατροπή σε μετοχές τμήματος του ομολογιακού που κάλυψαν πέρυσι οι τράπεζες) με Vodafone Ελλάδος (μέτοχο με 6,51% πριν τη μετατροπή) καθώς και το σχήμα Providence-Antenna Group.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η λύση της συνεργασίας της Forthnet με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 δημιούργησε νέα δεδομένα στο διαγωνισμό, καθώς όπως υποστηρίζουν μπορεί να επηρεάσει το τίμημα. 

Η Forthnet με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2016, παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 118,9 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ. 
 Παρά την ενίσχυση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων στη διάρκεια της περσινής χρονιάς (54,8 εκατ. ευρώ +7,8%) εμφάνισε ζημιές 23,5 εκατ. ευρώ. Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την περίοδο της κρίσης (2009-2016) η Forthnet έχει γράψει συνολικές ζημίες 600,9 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη Forthnet απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, την υπουργό Εργασίας αλλά και στην ΕΕΤΤ, στην οποία ζητούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας λόγω της επικείμενης πώλησης της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν «στην εταιρεία απασχολούμαστε περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι. Συνυπολογίζοντας τους εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων Nova, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1.400, χωρίς να υπολογίζονται οι εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας.

– Δεδομένης της συρρίκνωσης που παρατηρούμε στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών (π.χ πρόσφατη εξαγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone) αλλά και της δραματικής μείωσης των θέσεων εργασίας που συνεπάγεται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και

– Δεδομένης της επικείμενης αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Forthnet, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης που έχουν οργανώσει οι πιστώτριες τράπεζες και αναμένεται να ολοκληρωθούμε στα μέσα Μαρτίου.

Σας ζητούμε να αναλάβετε δράση, να παρέμβετε με  όλα τα δυνατά μέτρα που επιβάλλουν οι νόμοι και να μας εγγυηθείτε ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας και δεν θα γίνει καμία απόλυση, που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση των οικογενειών και των παιδιών μας».

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο