Η ανταγωνιστικότητα του ελαιολάδου στο επίκεντρο του προγράμματος Aristoil

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Ραγκούσα της Σικελίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Aristoil. Κάθε εταίρος ανέλυσε τα πεπραγμένα των δυο πρώτων εξαμήνων του προγράμματος και συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία και η προετοιμασία των πακέτων εργασίας που πρέπει να τρέξουν την αμέσως επόμενη περίοδο.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Έρχομαι από την Κολωνία και τη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga, που διοργανώνεται αυτές τις μέρες. Στο περιθώριο της έκθεσης μου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσω σε ειδική εκδήλωση το Aristoil.
Το ακροατήριο απαρτιζόταν από στελέχη αλυσίδων super market και αγοραστών προϊόντων από ολόκληρο τον κόσμο καθώς και από δημοσιογράφους – διαμορφωτές της κοινής γνώμης των μεγαλύτερων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.
Υπήρξε ένας ενθουσιασμός από όλους και ανανεώσαμε την συνάντηση μας με περισσότερα στοιχεία και αποτελέσματα του προγράμματός μας, για τον επόμενο χρόνο κατά τη διάρκεια της έκθεσης SIAL Paris.
Από τον προηγούμενο Δεκέμβριο που πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Aristoil στην Πελοπόννησο, έχουμε επιδοθεί σε έναν αγώνα προκειμένου να ενημερώσουμε τους ελαιοπαραγωγούς σε ολόκληρη την περιοχή ακτίνας του προγράμματος.
Η αντιμετώπιση από τον κόσμο είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Ήδη εντάσσονται στο πρόγραμμα παραγωγοί από όλες τις περιοχές εφαρμογής και η αξία του aristoil διαδίδεται όλο και περισσότερο.
Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου. Αν και κάποιες περιοχές στην Πελοπόννησο έχουν ήδη ξεκινήσει την συγκομιδή. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα έτσι ώστε τα πρώτα δείγματα να ελεγχθούν από τη φετινή χρονιά.
Μέσα στις υποχρεώσεις μας ως εταίροι του προγράμματος είναι η προώθηση και προβολή του aristoil στη διεθνή κοινότητα και στις αγορές. Γιατί δεν αρκεί μόνο να παράγουμε το προϊόν, αλλά πρέπει να το διαδώσουμε για να αναπτύξουμε τη ζήτηση του από τους καταναλωτές.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε τον προσεχή Ιανουάριο, μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα με καλεσμένους όλους του Πρέσβεις και Εμπορικούς Ακολούθους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Επίσης θα συμμετάσχουμε με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στις εκθέσεις τροφίμων που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο, στην Αθήνα τον Απρίλιο και στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 2018. Ετοιμάζουμε και τη πρώτη παραγωγή τηλεοπτικού σποτ, προκειμένου μέσα από την τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα να μπορέσουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των παραγωγών, των τυποποιητών αλλά και των καταναλωτών.»

Κοινή διαπίστωση των εταίρων είναι ότι η πορεία του προγράμματος είναι ικανοποιητική, έχουν ήδη προκύψει σημαντικά αποτελέσματα από την έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα και με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τη νέα κατηγορία ελαιολάδου, με ισχυρισμό υγείας, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε ολόκληρη την οικονομική αλυσίδα του ελαιολάδου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Κρημνιανιώτης Νίκος ως εκπρόσωπος της του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» και ο κ. Μαγιάτης Προκόπιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά το πέρας της διακρατικής συνάντησης, ο κ. Μαντάς εκπροσώπησε το σύνολο των εταίρων του προγράμματος Aristoil, στο δεύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο όλων των προγραμμάτων interreg της μεσογείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας.
Το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των προγραμμάτων με στόχο την αξιοποίηση των πόρων τους για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που συμμετέχουν σε αυτά.
Αναλύθηκαν διεξοδικά από όλους τους συμμετέχοντες οι νέες προκλήσεις που δημιουργούνται από την υλοποίηση προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας στη Μεσόγειο, η συμβολή των προγραμμάτων αυτών στην τοπική ανάπτυξη και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε τα αποτελέσματα των προγραμμάτων να αποτελέσουν επίσημες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο