Σολωμός από τον… Ταύγετο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί η παραγωγή σολομού και πέστροφας σε ένα ορεινό χωριό του Ταΰγετου να μοιάζει… αλλόκοτη καθώς ο μεγαλύτερος όγκος της πεστροφοπαραγωγής προέρχεται από την Ήπειρο, ωστόσο το πιο γνωστό προϊόν στην αγορά σήμερα, είναι η πέστροφα G-fish του Γιάννη Γεροντίδη.

Έχοντας κληρονομήσει από τον πατέρα του μία μονάδα παραγωγής πέστροφας στο Καστόρειο Λακωνίας, αποφάσισε να την εκσυγχρονήσει και από το 2001 να εκτρέφει και σολομό.

H G-fish είναι σήμερα, χάρη στις πρωτοβουλίες του Γιάννη Γεροντίδη, μια κάθετη μονάδα που παράγει, επεξεργάζεται, συσκευάζει και διαθέτει γκουρμέ ελληνικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως η καπνιστή πέστροφα, ο καπνιστός σολομός, ο καπνιστός οξύρρυγχος και το μπρικ.

Μια μεγάλη επιτυχία της επιχείρησης «G-Fish / Γιάννης Γεροντίδης» είναι ότι έβαλε τη Σπάρτη και τη Λακωνία στο σύγχρονο επιχειρηματικό – γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Όταν, το 1969, ο Μιχάλης Γεροντίδης, πόντιος επιχειρηματίας, συνέλαβε την τολμηρή ιδέα να ιδρύσει στο Καστόρειο Λακωνίας, στις πηγές του Αγίου Μάμμα, ψηλά στις πλαγιές του Ταϋγέτου, μια από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολομού στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, 45 χρόνια αργότερα, ο γιος του Γιάννης θα ανέπτυσσε τόσο πολύ την επιχείρηση.

«Τα προϊόντα που παράγω», επισημαίνει ο κ. Γεροντίδης, «είναι φτιαγμένα με φυσικούς τρόπους, βασισμένα σε δοκιμασμένες παραδοσιακές τεχνικές χωρίς να προστίθεται κανενός είδους χημικό ή συντηρητικό.

Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα είναι ότι από την μονάδα τους αναβλύζουν πηγαία νερά του Ταΰγετου, γεγονός που τους διασφαλίζει άριστο περιβάλλον διαβίωσης για τα ψάρια, απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και μολύνσεις του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα…

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο