ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑγροτικά νέαΑγρότες Αρκαδίας: Δίχως τέλος η κοροϊδία από την τοπική αυτοδιοίκηση

Αγρότες Αρκαδίας: Δίχως τέλος η κοροϊδία από την τοπική αυτοδιοίκηση

Δίχως τέλος η κοροϊδία από τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και την κυβέρνηση προς τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους της Αρκαδίας.

Εδώ και πάνω από έναν μήνα που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ένα μεγάλο μέρος του νομού Αρκαδίας εξαιτίας των καταστροφών από τις νεροποντές που έπληξαν την περιοχή μας, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ανακούφισης από αυτά που προβλέπονται. Όταν αντιπροσωπία των αγροτών και κτηνοτρόφων στις 29-07-2016 έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ Τρίπολης και ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήσαμε θέσαμε και την ερώτηση γιατί με την κήρυξη της έκτακτης ανάγκης δεν έχουν εφαρμοσθεί τα προβλεπόμενα για την ανακούφιση των πληγέντων από την πλευρά του ΟΓΑ, η απάντηση από την διοίκηση του ΟΓΑ ήταν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης.

Και ενώ χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι αγωνιούν εάν θα καταφέρουν να επιβιώσουν, καθώς φέτος η χρονιά πάει από το κακό στο χειρότερο, το μόνο που εισπράττουν είναι υποσχέσεις, παχιά λόγια χωρίς αντίκρισμα και ραβασάκια από τον ΟΓΑ. Κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την ανακούφιση των πληγέντων που εξαιτίας της όλης κατάστασης δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ.

 Από την πρώτη στιγμή έχουμε καλέσει να αφήσουν τις φιέστες και τις κούφιες υποσχέσεις και να πάρουν μέτρα ουσιαστικής στήριξης όλων των πληγέντων:

Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Απαλλαγή από πληρωμή μέχρι την νέα σοδιά ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Δημοτικών τελών, τραπεζικών δανείων κτλ.

Καμία κατάσχεση σπιτιών, χωραφιών, λογαριασμών. Χωρίς επιβαρύνσεις με προσαυξήσεις και τόκους.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες για να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα έξοδα που έχουν προκύψει.

Να προχωρήσουν αμέσως και κατά προτεραιότητα τα έργα προστασίας από πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.

Ρωτάμε λοιπόν εάν και πότε επιτέλους θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς έτσι ώστε να εφαρμοστούν έστω τα μέτρα που προβλέπει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Και καλούμε τους αγρότες αλλά και όλους τους πληγέντες να πάψουν να τρέφουν αυταπάτες και να καταλάβουν ότι πρέπει να διεκδικήσουν με αγώνες αυτά που δικαιούνται.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο