Ανοιχτή σύσκεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας στο Ε.Κ. Αρκαδίας

Ανοιχτή σύσκεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας στο  Ε.Κ. Αρκαδίας για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση μετά την ολική καταστροφή του περασμένου Σαββατοκύριακου

 

 

Την Τρίτη 28/06 καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο Ε.Κ. Αρκαδίας στις 8:00μμ σε ανοιχτή σύσκεψη για να συζητήσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μετά την ολική καταστροφή που έχουμε υποστεί οι καλλιέργειές μας εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν τον νομό μας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

 Πολλοί από εμάς έχασαν την παραγωγή μιας ολόκληρης χρονιάς αλλά και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μείνουμε χωρίς εισόδημα…


Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού οργανώνουν φιέστες σαν αυτή της περασμένης Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Αποστόλου. Ενώ σήμερα στέλνει διάφορους παράγοντες και παραγοντίσκους μαζί με τον διοικητή του ΕΛΓΑ για να μας χτυπήσουν φιλικά την πλάτη.


Δεν έχουμε ανάγκη όμως από παχιά λόγια και ευχολόγια …


Ζητάμε άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να βγάλει εκτιμητές και να καταγραφούν οι ζημιές έτσι ώστε να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις. Όμως οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ δεν θα έρθουν και με το δίκιο τους γιατί απέχουν από την εργασία τους επειδή είναι απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ. Την στιγμή που οι αγρότες με την αίτηση που καταθέτουν για αποζημίωση στον ΕΛΓΑ πληρώνουμε 0,50-1,00 € το στρέμμα και 0,10 € ανά δέντρο. Χρήματα που υποτίθεται ότι είναι για να πληρωθούν οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ. Αυτά τα χρήματα καταλήγουν όμως αλλού… Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει με εξαίρεση της ζημιές από χαλάζι ούτε το ζωικό , ούτε το φυτικό κεφάλαιο. Όλα αυτά θα πάνε στο ΠΣΕΑ που είναι μια σκέτη απάτη δεν θα δώσει αποζημίωση και αν δώσει θα είναι ψίχουλα και μετά από χρόνια. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:


Στον ΕΛΓΑ εκκρεμούν 40.000 αιτήσεις αγροτών για εκτιμήσεις που αφορούν 200.000 αγροτεμάχια και περίπου 1.000.000 στρέμματα και ακόμα 2.000 αιτήσεις για αποζημίωση κτηνοτρόφων. Πρόκειται για αποζημιώσεις περίπου 60.000.000€ με τους δικούς τους υπολογισμούς, ποσό που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο το κόστος των ζημιών. Ταυτόχρονα 30.000.000 € που έχουν εγκριθεί να δοθούν δεν έχουν ακόμη δοθεί στους δικαιούχους. Υπάρχουν αγρότες που λόγο της οικονομικής κατάστασης δεν δήλωσαν ή και να δήλωσαν στον ΕΛΓΑ δεν μπορούν να πληρώσουν και σήμερα εξαιτίας της καταστροφής που υπέστησαν δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Απαιτούμε την καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση όλων στο 100% του κόστους των ζημιών που έχουμε υποστεί. Ο Α.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ καλεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ειδικά αυτούς που έχουν πληγεί να δώσουν το παρόν στην σύσκεψη στο Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ στην Τρίπολη για να ακουστεί η φωνή μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 28 – 06 – 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:00μμ ΣΤΟ Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia