Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντικρίζουν οι αγρότες στην Αρκαδία

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντικρίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι η κατάσταση που επικρατεί από χθες το απόγευμα στην Αρκαδία είναι αποκαρδιωτική.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις και το πυκνό χαλάζι που έπληξαν την περιοχή “έπνιξαν” τα πάντα σε ότι αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες. Τα βασικά προϊόντα της περιοχής,ζώα,σπίτια,αποθήκες,αγροτικοι δρόμοι αλλά και αγροτικός εξοπλισμός χάθηκαν κάτω από το νερό και οι αγρότες δεν μπορούν να πιστέψουν το νέο χτύπημα του καιρού που ήλθε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα τρεις ημέρες μετά από ένα πολυήμερο κύμα καύσωνα.

Πολλοί απο αυτούς δεν μπορούν να κρατήσουν τα δακρυά τους μιλώντας για την καταστροφή που έχουν υποστεί.Ακόμα και πηγάδια γέμισαν λάσπη,δέντρα ξεριζώθηκαν,τρακτέρ θάφτηκαν κάτω απο την λάσπη. Πατάτα,τομάτα,μήλα,αχλάδια αλλά επίσης για τα κηπευτικά και πολλές άλλες καλλιέργειες της εποχής χάθηκαν,μια ολοκληρη καλλιεργητική περίοδος πάει χαμένη.

Για πολλούς είναι μια ακόμη χρονιά χωρίς σοδειά καθώς και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καταστροφές στον νομό μας.

Σήμερα και μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται να φανεί και να εκτιμηθεί η ζημιά στις καλλιέργειες.Ωστόσο επειδή υπάρχει ο φόβος αλλά και η εμπειρία από τον ΕΛΓΑ τα προηγούμενα χρόνια καλούμε τους αγρότες να μην περιμένουν απο τις υποσχέσεις των διάφορων που θα έρθουν να μας συμπαρασταθούν με παχιά λόγια.

Ξέρουμε όλοι οτι ο υποστελεχωμένος ΕΛΓΑ χωρίς πόρους και χωρίς υποδομές και να θέλει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του και ειδικά σε μία καταστροφή τέτοιου μεγέθους.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποζημιώσει το 100% της ζημιάς και να πάρει μέτρα ετσι ώστε οι αγρότες της Αρκαδίας να πατήσουν ξανά στα πόδια τους.


Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας την Τρίτη 28/06/2016 και ώρα 20:00 έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμένη διεκδίκηση αποζημιώ-σεων αλλά και των αναγκαίων μέτρων για αποκατάσταση των ζημιών.


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 26/06/2016

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia