ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑγροτικά νέαΣυγκέντρωση αγροτών στην Τρίπολη με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης

Συγκέντρωση αγροτών στην Τρίπολη με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης

Συγκέντρωση αγροτών στην Τρίπολη με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης την πόλη μας, καλούμε όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους αλλά και τα μέλη των λαϊκών νοικοκυριών, που δέχονται επίθεση από την κυβέρνηση και έχουν κοινά προβλήματα και αιτήματα σε συγκέντρωση στην Τρίπολη την Πέμπτη 23/06/2016 και ώρα 9:00 πμ στην πλατεία Άρεως.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που μετά από πολλά μερόνυχτα στα μπλόκα του αγώνα και το παναγροτικό συλλαλητήριο την Αθήνα διεκδικήσαμε αγωνιστικά τα αιτήματα επιβίωσής μας ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να μας πάρει ακόμη και τα ψίχουλα με τα οποία ζούμε.

Απαιτούμε, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας από την κυβέρνηση:

1. Να αποσυρθεί το νέο ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο. Αυτά τα αιτήματα είναι ζωτικής σημασίας για μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη διεκδίκησή τους. Υπάρχουν μερικοί που με τη στάση τους, δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση με τα αιτήματα που προβάλλουν όπως το «κατά κύριο επάγγελμα και μη» αγρότες.

Αυτά τα αιτήματα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Το πλαίσιο αυτών των αιτημάτων στηρίζει τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, οι οποίοι επωφελούνται από την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ να πεταχθούν από την παραγωγή άλλοι 500.000 μικρομεσαίοι αγρότες. Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν τα σπίτια μας, τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.

Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν, ότι εάν δεν πάρουν πίσω τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο