Ημερίδα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2015»

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη διοργανώνει ανοικτή ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2015», την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, στις 17.00, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη παρουσιάζει αποτελέσματα των δράσεών του, καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν άμεσα στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας σε πληθυσμό της Αμερικής σχετικά με την καρδιοπροστατευτική δράση του μεσσηνιακού ελαιολάδου, το οποίο είναι πλούσιο σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη.

Ένα επίσης θέμα της ημερίδας είναι η παρουσίαση των πλεονεκτημάτων των τοπικών ποικιλιών της Μεσσηνίας και οι δυνατότητες προώθησής τους.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα γνωστοποιήσει τις κατευθύνσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ενώ εκπρόσωποι θα αναλύσουν την επέκταση της ζώνης του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα. Η ημερίδα θα κλείσει με την παρουσίαση του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής, αλλά και των αποτελεσμάτων συνεργασίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που πρoκύπτουν από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και να ανταλλαγούν χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia