Δέσμη μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες από την Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα πρώτα στοιχεία της ειδικής βοήθειας για τους αγρότες της ΕΕ ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η δέσμη μέτρων που αφορά και την Ελλάδα αναγγέλθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σχέδια νομοθετημάτων για τα περισσότερα από τα άλλα μέτρα έχουν επίσης υποβληθεί στα κράτη μέλη και θα πρέπει να εγκριθούν επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δέσμης μέτρων αποτελεί ένα στοχοθετημένο καθεστώς ενίσχυσης ύψους 420 εκατ. ευρώ, που κατανέμεται στα κράτη μέλη.

Για να αντιμετωπιστούν οι δυσχέρειες ρευστότητας, η Επιτροπή δημοσίευσε επίσης ένα νέο εκτελεστικό κανονισμό που παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη μέλη να χορηγήσουν νωρίτερα μεγαλύτερο μερίδιο από ό,τι συνήθως των άμεσων ενισχύσεων της κοινής γεωργικής πολιτικής και των στρεμματικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης. Επιπλέον, η Επιτροπή ολοκλήρωσε να νομοθετικά κείμενα που συνδέονται με την ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων ώστε να αντιμετωπιστεί η ανισορροπία της αγοράς και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την προώθηση ιδίως σε αγορές εκτός της ΕΕ (+ 30 εκατ. ευρώ).

Η Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την αγορά χοιρινού κρέατος και είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει σχέδιο ενίσχυσης της ιδιωτικής αποθεματοποίησής του.
Στο πλαίσιο μιας άλλης πρωτοβουλίας, της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής, η Επιτροπή προχωρεί στην διάθεση 30 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των διατροφικών απαιτήσεων των προσφύγων εντός της ΕΕ.

Ο Επίτροπος PhilHogan δήλωσε τα εξής: «Δεδομένου ότι στο πλαίσιο αυτής της δέσμης στόχος είναι η αντιμετώπιση των πιο βραχυπρόθεσμων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλοί γεωργοί, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μπορέσαμε να προχωρήσουμε τόσο γρήγορα. Επαφίεται πλέον στις εθνικές αρχές να εξασφαλίσουν ότι καθορίζονται τα αντικειμενικά κριτήρια και ότι τα κονδύλια μπορούν να καταλήξουν σε γεωργούς χωρίς καθυστέρηση».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο