5.000 άνεργοι πιάνουν δουλειά στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

Με 5.000 ανέργους επανδρώνονται τα hotspots και τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις με τη συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και των εμπλεκόμενων δήμων. Η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο αρχές Απριλίου και θα αφορά πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης για 2.297 ανέργους.

Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν τα πέντε hotspots στην Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο, τα δύο Κέντρα Φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά, καθώς και τις υπόλοιπες δομές.

Οι θέσεις θα περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Το ύψος των αμοιβών
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ λόγω και του επείγοντος της κατάστασης αναμένεται να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia