Οι 45.737 προσλήψεις μονιμών και εποχικών για το 2016 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Με 24.576 εποχικούς και 21.161 μονιμους υπαλλήλους θα ενισχυθούν δήμοι, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μεσα στο 2016. Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: βρεφονηπιοκομοι, διανομείς, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοι, χειριστες μηχαηνημάτων, τεχνιτες, μηχανικοί, καθαριστες κ.α. Παράλληλα μέσα στο νέο ετος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 21.161 μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεία, Λιμενικό, ΟΤΑ, σχολεία, ΑΕΙ-ΤΕΙ, κ.α. Από αυτές οι 3.261 θα γίνουν μέσα στους πρώτες μήνες του νέου έτους.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ

Σε 21.161 ανέρχονται οι μόνιμες προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016. Ο αριθμός αυτός προκύπτει και από τις δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη. Η πλειοψηφία των θέσεων θα καλυφθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό σε σχολεία. Η κατανομή των υπολοίπων θέσεων είναι γενική και ενδεικτική και θα καθοριστεί πλήρως μέσα στο επόμενους μήνες αφού πρώτα συγκεντρωθούν όλα τα αιτήματα του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα

49 στο Λιμενικό

Ξεπαγώνει αμέσως μετά τις γιορτές ο διαγωνισμός για 49 λιμενοφύλακες. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ωστόσο, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου, οι όροι θα αλλάξουν με τη διαβεβαίωση ότι θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1-1-1988.

121 σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Ξεκινούν στις 7 Ιανουαρίου οι αιτήσεις στην προκήρυξη 1Δ/2015 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 100 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 21 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων. Δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω προκήρυξη έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά, καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση-αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.

2.440 σε νοσοκομεία

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 2.440 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Στην πλειονότητά τους θα καλύψουν θέσεις για ειδικότητες: γυναικολόγου, μικροβιολόγου, οδοντιάτρου, οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, παθολόγου, ουρολόγου, χειρουργού, καρδιολόγου, νευρολόγου, αναισθησιολόγου, ακτινολόγου, οφθαλμιάτρου κ.ά.

151 σε υπουργεία

Eτοιμη είναι η προκήρυξη πρόσληψης 151 μονίμων επιστημόνων Πληροφορικής, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε άλλα υπουργεία και δημόσιους φορείς.

Αρχικά το αίτημα περιελάμβανε μόνο 100 θέσεις πληροφορικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως αργότερα προστέθηκαν και άλλοι φορείς με αποτέλεσμα το ΑΣΕΠ να προκρίνει τη λύση μιας ενιαίας προκήρυξης για τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 88 υπάλληλοι ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και 63 υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων), οι οποίοι θα εργαστούν κυρίως ως δικαστικοί υπάλληλοι στα διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, καθώς και στις Εισαγγελίες όλης της χώρας.

500 καθηγητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στην άμεση προτεραιότητα του υπουργειου Παιδείας βρίσκεται η κάλυψη 500 μόνιμων θέσεων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου δηλωσε ότι οι νέες προσλήψεις έχουν δρομολογηθεί για τον Ιανουάριου του νέου έτους.

Διαγωνισμός για 10.000 εκπαιδευτικούς την άνοιξη

Με νέο διαγωνισμό που θα γίνει μέσα στο 2016 θα καλυφθούν 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα στηρίζεται στο σύστημα μοριοδότησης που θα περιλαμβάνει την προϋπηρεσία, την επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τα πτυχία-μεταπτυχιακά, τις γλώσσες, τις ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια) και την οικογενειακή κατάσταση. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσλήψεις να γίνουν πριν το καλοκαιρι-ιδανικά μέσα στην άνοιξη του 2016, για να προσλάβουν να έχουν διοριστεί οι εκπαιδευτικοί έως τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

5.000 σε Δήμους και Περιφέρειες

Την ανάγκη κάλυψης των πολυάριθμων κενών στους ΟΤΑ έχει εκφράσει το υπουργείο Εσωτερικών. Για το νέο έτος στόχος είναι να καλυφθούν 5.000 θέσεις με την προκήρυξη μόνιμου προσωπικού κυρίως σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κ.λπ.) αλλα και σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ιδιαίτερα στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών αλλά και στις κοινωνικές δομές των δήμων η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη και θεωρούνται σχεδόν σιγουρες οι νέες προσλήψεις.

2.600 θέσεις για ένστολους

Με 2.600 μόνιμους θα ενισχυθούν το νέο έτος τα σώματα ασφαλείας. Πιο αναλυτικά σε προσλήψεις θα προσωρήσουν μέσω των σχολών τους η Ελληνική Αστυνομία, το Εμπορικό Ναυτικό και οι στατος (στρατιωτικές σχολες). Παράλληλα προς τα τέλη της άνοιξης δρομολογούνται και οι νέες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σωμα.

200 στο υπ. Δικαιοσύνης

Μέσω 3 γραπτών διαγωνισμών θα προσληφθούν 200 άτομα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρόκειται για 55 δόκιμους ειρηνοδίκες, 80 δικαστικοί λειτουργοί και 65 δικαστικοί επιμελητές.

100 σπουδαστές στην ΕΣΔΔΑ

Με 100 νέους εισακτέους θα ενισχυθεί και το 2016 η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ο διαγωνισμός είναι γραπτός και ανακοινώνεται το β’ εξάμηνο του έτους.

ΕΠΟΧΙΚΟΙ

3.755 σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ

Με 3.755 εποχικούς θα ενισχυθούν διάφορες ΔΕΚΟ μέσα στο 2016. Οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά όλο το χρόνο και θα αφορούν προσωπικό που προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως 8 μήνες. Οι περισσότερες θέσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΔΕΗ. Συγκεριμένα η ΔΕΗ θα ενισχυθεί με 2.700 περίπου συμβασιούχους κυρίως στις περιοχές της Αρκαδίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι μηχανικοί, ηλεκτροτεχνιτες, τεχνικοι ορυχειων, εργατες, διοικητικοί, γιατροί, μηχανοτεχνιτες, κ.α. Παραλληλα, η ΔΕΔΔΗΕ θα προσλάβει 300 νέους υπαλλήλους για οκτω μήνες. Στα ΕΛΤΑ θα γίνουν περιπου 580 νέες προσλήψεις εποχικών προς τα μέσα του καλοκαιριού. Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν, είναι οι ακόλουθες: ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών και ΥΕ Διαμετακομιστών. Τέλος στην ΕΥΔΑΠ θα γίνουν 175 προσλήψεις για εποχικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Στις ειδικότητες που θα ζητηθούν περιλαμβάνονται καταμετρητές, εργάτες και οδηγοί.

922 συμβασιούχοι σε νοσοκομεία, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΚΕΑΤ για το νέο έτος

Στην πρόσληψη 922 εποχικών υπαλλήλων θα προχωρήσουν μέσα στο 2016 διάφοροι φορείς του υπουργείου Υγείας. Ηδη έχουν δρομολογηθεί 585 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ολης της χώρας. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι αναμένεται να τοποθετηθούν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας της χώρας στις αρχές του 2016. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν περισσότερο είναι: ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Παρασκευαστών, ΔΕ Βοηθών Φαρμακείων, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, ΤΕ Τεχνολογικών Ιατρικών Εργαστηρίων κ.ά. Σε προσλήψεις μέσα στο 2016 θα προχωρήσουν και διάφοροι φορείς του υπουργείου Υγείας όπως ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάσταση Τυφλών (ΚΕΑΤ). Οι νέες προσλήψεις για το υπουργείο Υγείας μέσα στο 2016 υπολογίζονται περίπου στις 922 μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς.

12.800 εποχικοί σε δήμους και περιφέρειες

Σε 12.800 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από δήμους και περιφέρειες μέσα στο 2016. Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται έναντι αντίτιμου, είτε από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, είτε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες είτε από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Οι ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν είναι: βρεφονηπιοκομοι, ναυαγοσώστες, οδηγοί, χειριστές μηχανηματων έργων, μάγειρες, καθαριστές, εργάτες, γεωπόνοι, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δασεργάτες, ομαδάρχες, κατασκηνωτές, κ.α. Το προσωπικο αυτό προσλαμβάνονται όλο το χρόνο και υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου από δύο μήνες έως ένα έτος.

3.871 φύλακες, αρχαιολόγοι, μηχανικοί και εργατες σε μουσεία

Την κάλυψη 3.871 εποχικών θέσεων προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού μέσα στο 2016. Ειδικότερα έχει ηδη αποφασιστεί η επαναπροκήρυξη των 728 κενών θέσεων φύλαξης αρχαιοτήτων του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, σε δύο κύκλους συμβάσεων, ώστε το προσωπικό που θα προσληφθεί να λειτουργήσει επικουρικά κατά το 2016. Παράλληλα θα γίνουν και άλλες 1.800 προσλήψεις ατόμων για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων. Θα ζητηθούν ειδικότητες όπως αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτητων, μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, κ.α. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη προβεί σε προωθημένες ενέργειες εξασφάλισης του απαιτούμενου έκτακτου φυλακτικού προσωπικού για την υποστήριξη της λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων. Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών προωθείται η πρόσληψη 1.209 και 134 ημερησίων και νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων αντιστοίχως, ώστε οι χώροι και τα Μουσεία με τη μεγαλύτερη προσέλευση να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο τους κύριους τουριστικούς μήνες κατά το 2016. Οι νέες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν άμεσα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

450 σε ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΕΒΖ

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθούν και το νέο έτος δύο εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα μέσα στο νέο έτος θα προχωρήσουν σε προσλήψεις συμβασιούχων ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.). Τα άτομα που προσλαμβάνονται προέρχονται από ειδικότητες όπως γεωπόνοι, κτηνίατροι, δασολόγοι, οινολόγοι, μηχανικοί, κ.α. Παράλληλα τα εργοστάσια της Ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης θα ενισχυθούν με εποχικό προσωπικό και το 2016. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: γεωπόνοι, γραμματείς, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, μηχανολόγοι εγκαταστάσεων, χημικοί, τεχνιτες, συντηρητές, αποθηκάριοι, κ.α.

4.000 σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, Ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα

Σε Ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα και στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα γίνουν 1.000 προσλήψεις με συμβάσεις έργου. Το συγκεκριμένο προσωπικό απασχολείται με διάρκεια σύμβασης που ποικίλει ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος για το οποίο προσλαμβάνονται. Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες θέσεις είναι μηχανικοί, διοικητικοί, τεχνολόγοι, γιατροί, ειδικοί πληροφορικής, οικονομολόγοι, κ.α. Παράλληλα με 3.000 θέσεις ωρομίσθιοι εκπαιδευτικού προσωπικού θα ενισχυθούν τα δημόσια ΙΕΚ και οι επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑΣ) της χώρας.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τυπος

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia