Μπορεί η διάταξη των γραφείων στο χώρο εργασίας να σας κάνει δυστυχισμένους;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί οι τοίχοι και οι πόρτες να έχουν «γκρεμιστεί” σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι εργαζόμενοι, όμως τα γραφεία που είναι open-space, αποδεικνύονται «δίκοπο μαχαίρι», ειδικά γι΄αυτούς που δεν έχουν μάθει να απομονώνονται. Όσοι θέλουν ησυχία για να εργαστούν, θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα.Τα γραφεία ανοιχτού σχεδίου μπορούν να σας κάνουν δυστυχισμένους,προειδοποιούν Σουηδοί επιστήμονες. 

Το να βλέπεις τους ίδιους συναδέλφους καθημερινά, είναι ένας από τους λόγους που δημιουργεί θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα.Όσοι εργάζονται σε γραφεία που είναι open space,συνήθως δεν είναι ικανοποιημένοι από την δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να έχουν ουσιαστικές συνομιλίες και νιώθουν ότι διασπάται η προσοχή τους κι ότι είναι λιγότερο παραγωγικοί όταν μοιράζονται το χώρο.

Οπότε, εάν «μισείτε» τη δουλειά σας, μπορεί να φταίει η διάταξη του γραφείου σας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη έρευνα που διεξήχθη από τους Σουηδούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου «Service Research Centre” στο Karlstad.  

Εάν,για παράδειγμα,γράφετε ένα άρθρο ή θέλετε να ολοκληρώσετε ένα project, τι στιγμή που πρέπει να βρείτε μια ιδέα, τη στιγμή που πρέπει να δείτε πώς πρέπει να οργανώσετε μια καμπάνια χρηματοδότησης, στα διπλανά γραφεία μπορεί να λένε ανέκδοτα ή να λένε τα νέα της ημέρας, ακόμη και τα προβλήματα με τους συντρόφους τους. Πώς θα μπορέσετε να συγκεντρωθείτε;

Τα ακουστικά είναι μια εύκολη λύση, αλλά δεν έχει πάντα σίγουρα αποτελέσματα αφού η μουσική που εμποδίζει τους εξωτερικούς θορύβους, μπορεί συχνά να αποσπά την προσοχή ακόμη και του ίδιου του εργαζομένου.

Στα ανοιχτά γραφεία πολλές φορές κάποιος θα σας διακόψει. Οι εργαζόμενοι είναι δύσκολο να επικεντρώσουν τη προσοχή τους σε ένα μόνο πράγμα τη φορά, αφού συνήθως διαρκώς κάποιος θα θέλει κάτι.

Ακόμα κι αν κάποιος συνάδελφός σας δεν σας ζητήσει κάτι,είναι σχεδόν σίγουρο πως στους ανοιχτούς χώρους κάποια συζήτηση από το διπλανό γραφείο,θόρυβοι,τηλέφωνα που χτυπούν,μυρωδιές φαγητών ή ακόμα και κάποιος που θα μπει στο οπτικό σας πεδίο μπορεί να σας αποσπάσει τη προσοχή.Υπάρχουν κάποιες παλαιότερες μελέτες που δείχνουν ότι η «έκθεση στον θόρυβο» μειώνει την ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου αλλά και τη διόρθωση κειμένων.

Ακόμη και ο ήχος του κινητού του διπλανού σας που χτυπάει, μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας.Γι΄αυτό καλό θα είναι να είστε ιδιαίτερα διακριτικοί στον εργασιακό σας χώρο.Ακόμη κι αν έχετε τον καλύτερο συνάδελφο δίπλα σας.  

protothema.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο