Έρχεται επιδοτούμενο πρόγραμμα μετατροπής των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους

Πρόγραμμα πριμοδότησης των επιχειρήσεων, ώστε να μετατρέψουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, σε πλήρους, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας. Η είδηση έγινε γνωστή από την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη σημερινή ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται σε μια σειρά «συγκεκριμένων δράσεων για τη μείωση των ευέλικτων μορφών εργασίας».

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το πρόγραμμα μετατροπής των δελτίων παροχής υπηρεσιών σε μισθωτή απασχόληση. Εκτιμάται ότι έτσι δίνεται για πρώτη φορά κίνητρο ώστε να μετατραπεί η ψευδώς δηλωμένη αυτοαπασχόληση σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή σε μισθωτή εργασία.

Επίσης, όπως υπενθύμισε η υπουργός «όλα τα προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αφορούν πλήρη απασχόληση, διατηρώντας παράλληλα τις ασφαλιστικές δικλείδες που δεν επιτρέπουν να γίνεται υποκατάσταση εργασίας».

Ειδική αναφορά έγινε για την Κοινωφελή Εργασία, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να αντιμετωπιστεί «ο σκληρός πυρήνας της ανεργίας, που είναι οι μακροχρόνια άνεργοι». Γι’ αυτούς τους πολίτες επανασχεδιάστηκε και υλοποιείται η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι «για πρώτη φορά οι άνεργοι εργάζονται για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, συνδυάζοντας μάλιστα την εργασία με βελτίωση των προσόντων τους, μέσα από τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων».
Η αναπληρώτρια υπουργός, με αφορμή τα παραπάνω, αναφέρθηκε και σε δύο ενδεικτικά νούμερα για τα αποτελέσματα των εν λόγω προγραμμάτων έως τώρα

– 13.000 δημόσιες υποδομές αναβαθμίστηκαν με τη δουλειά των εργαζομένων στην Κοινωφελή, μεταξύ των οποίων 600 κοινωνικές δομές, 260 σχολεία, 540 αθλητικοί χώροι και χιλιάδες μικρότερες δημοτικές υποδομές.
– 400.000 άνθρωποι επωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες που παρείχε η Κοινωφελής, μεταξύ αυτών 75.000 ηλικιωμένοι και 20.000 άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.

Αυτά, είναι στοιχεία του ILO, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολούθησαν και μέτρησαν την Κοινωφελή Εργασία.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα, η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι «από 26,5% το 2014, σήμερα είναι στο 20,1%, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η εκτίμηση είναι ότι στα τέλη του 2018 θα πέσει κάτω από το 20%». Αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος η κ. Αντωνοπούλου διαπίστωσε ότι «οι 5,5 – 6 μονάδες μείωσης είναι πολύ σημαντικές για τους 260.000 ανέργους που βρήκαν μια θέση εργασίας τα τελευταία 2,5 χρόνια. Στον αντίποδα, την περίοδο 2012 -2014 χάθηκαν 173.000 θέσεις εργασίας».

aftodioikisi.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο