Ανοίγει ξανά η Σχολή Ξεναγών μετά από 7 χρόνια

Η δέσμευση της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας έγινε πραγματικότητα.

Η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας είχε κλείσει το 2010. Ανοίγει μετά από επτά χρόνια, καθώς η κυβέρνηση, κρίνοντας ως ύψιστης σημασίας την ειδικότητα του ξεναγού και την εκπαίδευσή τους, εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους για την επαναλειτουργία της Σχολής, ενώ ολοκληρώθηκε και το έργο της διαμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας που θα διέπει τις Σχολές Ξεναγών από την Γνωμοδοτική Επιστημονική Επιτροπή που είχε συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Η αρμόδια Επιτροπή διαμόρφωσε τον κανονισμό των Σχολών Ξεναγών και έλαβε υπόψη τις προτάσεις του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Τουρισμού και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία εγκρίνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β΄ 2532/2017). Πρόκειται για μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διετούς διάρκειας. Δεκτοί γίνονται μετά από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.
(πηγή)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο