Τι έριξε την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ -Η επίσημη ανακοίνωση

Σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν στην aftodioikisi.gr αναφορικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ (asep.gr), η Ένωση Εταιρειών Uni Systems και Quality & Reliability, ως ανάδοχος του έργου, προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για το πρόβλημα που ανέκυψε.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά στα προβλήματα που προέκυψαν με το «μπλοκάρισμα» της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ, κατά την έκδοση τριών ανοικτών προκηρύξεων και την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

Σύμφωνα με αυτή «τα προβλήματα αστάθειας και απόδοσης, οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στον υπερβολικά αυξημένο φόρτο που δέχθηκε το σύστημα από τις τρεις ταυτόχρονα ανοικτές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα μετά τις 17 Ιανουαρίου, όταν δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την πλήρωση περίπου 1.700 θέσεων».

Επίσης, όπως αναφέρεται «από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των προβλημάτων οι εταιρείες της Ένωσης κατέβαλαν συντονισμένες προσπάθειες αντιμετώπισής τους, έχει παρουσιαστεί σημαντική βελτίωση στη λειτουργία του συστήματος και έχουν υποβληθεί αρκετές χιλιάδες αιτήσεις, ενώ ο χρόνος επεξεργασίας τους έχει ελαττωθεί σημαντικά».

«Οι εταιρείες της Ένωσης θα συνεχίσουν τις προσπάθειες διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος με γνώμονα την καλύτερη δυνατή υποστήριξη του ΑΣΕΠ για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός για το έργο «”Αναβάθμιση ψηφιακών υπηρεσιών Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού” προϋπολογισμού 3.337.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) διενεργήθηκε τον Απρίλιο του 2013 από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και κατακυρώθηκε με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά στην παραπάνω Ένωση Εταιρειών με τελικό τίμημα (χωρίς ΦΠΑ) 3.077.289,00 ευρώ».

Παράλληλα, τονίζεται «το έργο βρίσκεται στην περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας και η ιστοσελίδα www.asep.gr αποτελεί μικρό μόνο μέρος του συνολικού έργου, αντικείμενο του οποίου ήταν η ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας που καλύπτει το σύνολο σχεδόν των επιχειρησιακών αναγκών του ΑΣΕΠ».

Σημ. aftodioikisi.gr: Η ανακοίνωση των εταιρειών επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για τα 3,7 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) που δόθηκαν για την κατασκευή της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ. Καθώς ωστόσο στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “μικρό μόνο μέρος του συνολικού έργου, αντικείμενο του οποίου ήταν η ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας που καλύπτει το σύνολο σχεδόν των επιχειρησιακών αναγκών του ΑΣΕΠ”, καλό θα είναι οι δύο εταιρείες να ενημερώσουν τους πολίτες ποιο είναι αυτό το έργο και γιατί δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα από τη στιγμή που η σύμβαση έχει εξοφληθεί πλήρως από το ελληνικό Δημόσιο από τον Δεκέμβριο του 2015. 

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΑΣΕΠ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο