Οικονομία

Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet άνοιξε και ο χρόνος τρέχει πλέον για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 6,2 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Με αργά και σταθερά βήματα, ακόμη και αν η ελληνική οικονομία εξέλθει από το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να γίνει η πλήρης άρση των capital controls, τα οποία σε περίπου 70 ημέρες θα κλείσουν 3 χρόνια «ζωής».

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η νέα κλήρωση της φορολοταρίας της ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2017 για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων εκκαθάρισης.

Διευκρινίσεις για το πώς θα δηλωθούν από τους συνταξιούχους ποσά που παρακρατήθηκαν για τη μηνιαία εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης κατά το διάστημα από 1.1.2012 έως 30.6.2016 και τα οποία επεστράφησαν άτοκα στους δικαιούχους με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2017, έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τη δυνατότητα στους συζύγους να υποβάλουν ο καθένας χωριστά δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ατομικά του εισοδήματα και συνακόλουθα να βεβαιώνεται χωριστά ο φόρος ή απαίτηση για επιστροφή φόρου θα δώσει από του χρόνου τελικά (στις φορολογικές δηλώσεις του 2019 για το αποκτηθέν εισόδημα του 2018) το υπουργείο Οικονομικών, εναρμονιζόμενο με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (330/2018 Απόφαση του Β΄ Τμήματος).

Τη δυνατότητα να φύγουν από την εργασία τους πριν τα 67 έτη και να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 60 και τα 62 έχουν ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων όλων των Ταμείων με αίτηση φέτος και το 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση της προέδρου του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη σχετικά με την «αποσαφήνιση των υποχρεώσεων των εγγεγραμμένων ανέργων στα Μητρώα του ΟΑΕΔ σε αμοιβαιότητα προς τις υποχρεώσεις του ΟΑΕΔ έναντι αυτών».Μεταξύ άλλων, στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Με σκοπό το νέο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος να είναι τεχνικά άρτιο και να υπάρχει επαρκής χρόνος για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τι επιλογές που διαθέτουν και την ομαλή τους εξυπηρέτηση, οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι κανονιστικές και μηχανογραφικές προσαρμογές θα ισχύσουν για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 και μετά.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκπονεί σχέδιο απόβασης στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σε σανίδα σωτηρίας για τα νοικοκυριά εξελίσσονται οι προσφορές και οι εκπτώσεις που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ καθώς η εξοικονόμηση για τους καταναλωτές φτάνει έως και το 12% της δαπάνης τους σε είδη παντοπωλείου.

Σελίδα 1 από 205

logofootermedia