logo 

Οικονομία

Μπορεί η παραγωγή σολομού και πέστροφας σε ένα ορεινό χωριό του Ταΰγετου να μοιάζει... αλλόκοτη καθώς ο μεγαλύτερος όγκος της πεστροφοπαραγωγής προέρχεται από την Ήπειρο, ωστόσο το πιο γνωστό προϊόν στην αγορά σήμερα, είναι η πέστροφα G-fish του Γιάννη Γεροντίδη.

Κατηγορία Επιχειρήσεις

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Κατηγορία Η τσέπη μου

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση πέντε θέσεων Ειδικών Επιστημόνων στη Μονάδα Οικονομικής Έρευνας και Ανάλυσης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε) με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών.

Κατηγορία Αγορά εργασίας

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ωφελουμένων για το πρόγραμμα Επιταγής Κατάρτισης (voucher) 29 – 64 ετών, που αφορά 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ.

Κατηγορία Αγορά εργασίας

H ΔΕΗ, βάσει των οδηγιών της Ε.Ε. και σε προσαρμογή αυτών για τη χώρα μας με τους Νόμους 2773/99 και 3426/05, όπως ισχύουν και του Κώδικα Προμήθειας σε Πελάτες, οφείλουν να παρέχουν μέσω του λογαριασμού, ακριβή ανάλυση των χρεώσεων της αξίας του ρεύματος που καταναλώνετε και καλείστε να καταβάλλετε.

Κατηγορία Η τσέπη μου

Η καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ, η μεγαλύτερη Ελληνική Βιομηχανία, στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξής της στην Ελληνική αγορά, επιθυμεί να στελεχώσει περαιτέρω το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Κατηγορία Αγορά εργασίας

Σύνταξη με λιγότερα από 25 έτη μπορούν να πάρουν μέσα στην επόμενη δεκαετία 400.000 ασφαλισμένοι, που θα αξιοποιήσουν ευνοϊκές συνταξιοδοτικές διατάξεις. Μεγάλοι κερδισμένοι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, καθώς μπορούν να αποχωρήσουν με μειωμένα όρια ηλικίας.

Κατηγορία Η τσέπη μου

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν πολίτες, μέσω της aftodioikisi.gr, κάνοντας λόγο για δήμους που καλούν παρατύπως, ωφελούμενους από τους προσωρινούς πίνακες του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να προσκομίσουν προσωπικά έγγραφα τους, ενόψει της τοποθετήσεις τους σε θέσεις οκτάμηνης εργασίας.

Κατηγορία Αγορά εργασίας

Συγκεκριμένες προθεσμίες προκειμένου να καταθέσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά με στόχο να συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία εκτός δημοσίου  στην επιλογή προϊσταμένων δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Κατηγορία Αγορά εργασίας

Για αλχημεία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επαναϋπολογισμού τους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Κατηγορία Η τσέπη μου

Στην πρόσληψη 1.000 οπλιτών μέσω του θεσμού βραχείας κατάταξης πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατηγορία Αγορά εργασίας

Εκδόθηκε η εγκύκλιος η οποία προβλέπει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους, που πληρούν τα καθοριζόμενα κριτήρια, χορηγώντας τους ασφαλιστική ικανότητα και για το 2017.

Κατηγορία Η τσέπη μου