1ο Συμπόσιο Ειδικών Δημόσιας Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και η Ομάδα Ειδικών Δημόσιας Υγείας, διοργανώνουν το 1ο Συμπόσιο Ειδικών Δημόσιας Υγείας το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου.

 

To συμπόσιο θα εστιάσει σε 4 βασικούς άξονες:
• Παρεμβάσεις πρόληψης στα πρώτα στάδια της ζωής: ο μητρικός θηλασμός και η ανάγκη για εθνική στρατηγική, πολιτικές για τη διατροφή σε εθνικό επίπεδο, σχολικά γεύματα και διαταραχές πρόσληψης.
• Δημόσια Υγεία και Πολιτικές Τροφίμων: μείωση αλατιού στα τρόφιμα, πρωτοβουλίες της Βιομηχανίας Τροφίμων για την προώθηση της διατροφής, στόχοι και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Πολιτισμός και Οικολογία της Διατροφής, Γαστρονομία, Βιώσιμη Διατροφική Διαχείριση: διατροφή, πολιτισμός και οικολογία, βιώσιμη διατροφική διαχείριση τροφίμων, οικοφιλική γαστρονομία, τοπικοποίηση της διατροφής.
• Οικονομικά της υγείας και επιλογές τροφίμων, κατά την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα: πρότυπα κατανάλωσης των νοικοκυριών για είδη διατροφής.

Περισσότεροι από 10 κορυφαίοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού τομέα, φορέων υγείας και ΜΚΟ, θα συμμετέχουν στα 4 στρογγυλά τραπέζια του συμποσίου. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται:
• Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου, Παιδίατρος, Δ/ντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
• Ιωάννα Κοντελέ, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Υπουργείου Υγείας.
• Μαρία Καψοκεφάλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
• Άρτεμις Τσίτσικα, Eπίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
• Γεώργιος Μαράκης, ∆ιεύθυνση ∆ιατροφικής Πολιτικής και Ερευνών, Τµήµα Έρευνας και ∆ιατροφικών Μελετών, Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
• Γιώργος Βλάχος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής ΜΚΟ WWF Ελλάς.
• Αντώνης Καμπάνης/ Επιστημονική Επιτροπή, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).
• Μαίρη Γιαννακούλια, Επίκουρη Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Εθνικός Εκπρόσωπος στο High Level Group.
• Νικόλαος Μανιαδάκης, Καθηγητής και Αναπληρωτής Κοσμήτορας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
• Γιώργος Ντούρος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ειδικών Ερευνών Νοικοκυριών, Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα καταδεικνύουν πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου τα ποσοστά χρόνιων παθήσεων αυξάνονται εκθετικά με το πέρας των ετών. Έξι στους 10 Έλληνες έχουν επιπλέον κιλά, ενώ περίπου 1 στους 10 Έλληνες εμφανίζει ζαχαρώδη διαβήτη. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα νούμερα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους Έλληνες ειδικούς υγείας να αναλάβουν κεντρική και συντονισμένη δράση.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο που παίζει η διατροφή, στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων σας προσκαλεί σε ένα συμπόσιο με θέματα που απασχολούν το χώρο της διατροφής στην Ελλάδα του σήμερα. Στόχος του συμποσίου είναι να αναδειχθούν και να συζητηθούν πως τα μαθήματα που μας έχει δώσει η επιστήμη της Διατροφής και των Τροφίμων, μπορούν να μετατραπούν σε πρακτικές εφαρμογές που θα ωφελήσουν την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.


Για όσους καθίσταται αδύνατη η δια ζώσης παρακολούθηση, το συμπόσιο θα μεταδοθεί και μέσω live streaming από τον ιστοχώρο του mednutrition.gr και συγκεκριμένα το ακόλουθο link: www.mednutrition.gr/live-streaming. Η διαδικτυακή παρακολούθηση θα είναι δυνατή μόνο για τα άτομα που θα έχουν τακτοποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες εγγραφής, με συγκεκριμένο κωδικό που θα λάβουν πριν την έναρξη του συμποσίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο