Απώλεια βάρους: Με ποιους άλλους τρόπους θα το τσεκάρετε εκτός από το ζύγισμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ζυγαριά μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος αλλά και ο χειρότερος εχθρός σας, όταν κάνετε δίαιτα.

Είτε σας αρέσει αυτό που βλέπετε είτε όχι όμως, μια ζυγαριά δεν είναι ο μοναδικός ή απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος για να τσεκάρετε την πρόοδό σας.

Αντί να… καρδιοχτυπάτε μέχρι να φτάσει στον πολυπόθητο αριθμό η ζυγαριά, μπορείτε να υπολογίσετε την πρόοδό σας με πιο ουσιαστικούς τρόπους.

Οι αλλαγές στον Δείκτη Μάζας Σώματος (αναλογία βάρους και ύψους) είναι ένας καλός δείκτης.

Χρησιμοποιήστε έναν on line υπολογιστή και εισάγετε τα στοιχεία σας. Καθώς το βάρος σας πέφτει, θα δείτε και τον ΔΜΣ να μειώνεται. Να θυμάστε ότι τα φυσιολογικά όρια του ΔΜΣ είναι μεταξύ 18,5 και 24,9, από 25 έως 29,9 κάποιος θεωρείται υπέρβαρος και από 30 και πάνω παχύσαρκος.

Επειδή η μεγάλη περίμετρος μέσης αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας, μπορείτε να καταγράφετε την πρόοδό σας χρησιμοποιώντας μία ταινία. Η ταινία θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την περίμετρο του στήθους, των γοφών, των μηρών, των άνω άκρων (μπράτσα) και φυσικά της μέσης.

Τα ρούχα σας είναι ένας ακόμη εύκολος τρόπος να τσεκάρετε εάν έχετε χάσει βάρος. Διαλέξτε ένα στενό παντελόνι από την ντουλάπα σας και δοκιμάζετέ το ανά δύο εβδομάδες, παρατηρώντας τις αλλαγές.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε τη ζυγαριά, να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς την απώλεια βάρους, δηλαδή μισό έως ένα κιλό την εβδομάδα.

Να θυμάστε τέλος ότι η Δευτέρα δεν είναι η καλύτερη μέρα για να ζυγίζεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο τα σαββατοκύριακα και λιγότερο στη διάρκεια της εβδομάδας, οπότε να έχετε κατά νου ότι το πρωί της Παρασκευής είναι η καλύτερη στιγμή για να ανεβείτε στη ζυγαριά.

onmed.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο