Δημήτρης Μπερτζελέτος: Καλή – καθαρή και δίκαιη Τροφή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ ΚΑΛΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΤΡΟΦΗ

Η Terra Madre Day εορτάζεται στις 10 Δεκεμβρίου. Είναι η ετήσια ημέρα του Slow Food, του πολυπληθέστερου παγκοσμίως διατροφικού κινήματος. Η Terra Madre Day μάς υπενθυμίζει την ανάγκη για την προώθηση της ποικιλομορφίας των παραδόσεων και της παραγωγής τροφίμων και μάς δείχνει πώς η δημιουργικότητα και η γνώση μπορούν να παντρευτούν, ώστε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στην τροφή μας.

Το κίνημα Slow Food συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση και τη δράση για μείωση της σπατάλης της τροφής, μείωση ικανή να θρέψει 1 δισεκατομμύριο πολίτες της Γης, χωρίς να χρειαστεί αύξηση της παραγωγής, ούτε αύξηση εθνικών πόρων.

Οι ενημερωμένοι καταναλωτές & οι ενεργοί πολίτες, φέρνουν πιο κοντά τη δικαιότερη και την καλύτερη τροφή. Είναι σημαντικό λοιπόν εκκινώντας από τη 10η Δεκεμβρίου να προσανατολιστούμε σε ένα γενναίο less is more, σε μια γενναία αλλαγή, αν χρειάζεται, προς μια καλή, καθαρή και δίκαιη τροφή, της συνύπαρξης των παρακάτω:
ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ: όταν τρεφόμαστε καθημερινά με φρέσκια και γευστική τροφή, ικανοποιώντας τις αισθήσεις και την διατροφική μας πολιτισμική κληρονομιά
ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ: όταν η τροφή μας είναι φιλική προς το περιβάλλον, μην επηρεάζοντας αρνητικά το βιότοπο μας και την ανθρώπινη υγεία.
ΔΙΚΑΙΗ ΤΡΟΦΗ: όταν τα κέρδη, από την προώθηση της τροφής, μοιράζονται με δίκαιο τρόπο, χωρίς την εκμετάλλευση των αδύναμων και «ασθενών» ανθρώπων, όταν η τιμή της τροφής είναι προσιτή σε όλους.
ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ: όταν οι καταναλωτές είναι εκπαιδευμένοι στο να μην πετούν τρόφιμα, βοηθούμενοι από διαιτολόγους, σεφ και παιδαγωγούς, ακολουθώντας τη συνταγή της αρετής της φρόνησης, τόσο στην αγορά, όσο και στην κατανάλωση της τροφής.

Terra Madre Day Δαιτολόγος Τρίπολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός των προτάσεων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που προορίζονται για ένταξη και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος της Περιφέρειας είναι η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο