Διατροφή

Η πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει να ρίξεις τα ανεπιθύμητα κιλά σου και να σε κρατήσει πλήρη για περισσότερο χρόνο.
Μελέτη που βασίστηκε σε στοιχεία από 130 χώρες του πλανήτη αποδεικνύει με αριθμούς αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι η κακή διατροφή «κοστίζει» στην υγεία.
Τα αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας, προκαλούν το λιγότερο έκπληξη. Δείχνουν ότι η ζάχαρη είναι μια εξαιρετικά ανθυγιεινή τροφή, που προκαλεί εξάρτηση μεγαλύτερη και από την κοκαΐνη.
Η γήρανση είναι μια βιολογική διαδικασία που όλοι θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους. Μερικές φορές, όμως, τα συμπτώματα εμφανίζονται νωρίτερα.
Αν πάσχετε από διαβήτη, η προσοχή στην διατροφή σας είναι ίσως η μεγαλύτερη προτεραιότητα. Και αυτό σημαίνει ότι, εκτός από υγιεινά, χορταστικά γεύματα, πρέπει να φροντίζετε να καταναλώνετε και υγιεινά σνακς, που δεν πρόκειται να σας ανεβάσουν τα επίπεδα σακχάρου, προσφέροντάς σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη. Και ίσως η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα να είναι οι ξηροί καρποί.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ισχύει όμως αυτό για όλες τις κανέλες που κυκλοφορούν στην αγορά;
Ο κουρκουμάς (Turmeric) βρίσκεται στη ρίζα του φυτού Κουρκούμη η μακρά (curcuma longa). Έχει έντονα λαμπερό ποτροκαλοκίτρινο χρώμα, το οποίο οφείλεται κυρίως σε λιποδιαλυτές πολυφαινολικές χρωστικές που ονομάζονται κουρκουμινοειδή. Το κύριο κουρκουμινοειδές του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη.
Αισθάνεσαι υπερβολική κούραση και στρες; Σίγουρα δεν είσαι το μόνο άτομο στον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνες από το National Sleep Foundation στις ΗΠΑ, το 40% των Αμερικανών υποφέρουν από κάποια συμπτώματα αϋπνίας κάποια στιγμή στη ζωή τους. Σίγουρα, με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, ανάλογο ή μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων υποφέρει από αϋπνίες. Και δεν έχει σημασία αν η αϋπνία σου έχει να κάνει με την αγχωτική δουλειά σου ή κάποιο άλλο πρόβλημα στη ζωή σου.
Η κατανάλωση γάλακτος φυτικής προέλευσης έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της δυσανεξίας στη λακτόζη από την οποία ταλαιπωρούνται πολλοί άνθρωποι.
 Η δαμασκηνιά είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο , φυλλοβόλο δέντρο και ανήκει στο γένος Προύνος (Prunus), στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae), και είναι αδελφικό δέντρο με την κορομηλιά. 
Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα; Είναι δύσκολο να δώσουμε μια γενική απάντηση σε αυτή την απλή ερώτηση.
Μια χούφτα καρύδια κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση BMJ Open Diabetes Research & Care.
Σελίδα 1 από 7

logo