Αστυνομικοί Αργολίδας: “Οι πιέσεις μας έφεραν αποτέλεσμα!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ενισχύθηκαν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας με 16 οργανικές θέσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολιδας – Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τον Ν.4249/14 η οργανική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. συρρικνώθηκε κατά 6.700 θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού. Με την εφαρμογή του εν λόγου Νόμου η οργανική δύναμη της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ μειώθηκε κατά (51) θέσεις.

Η Ένωση μας για το θέμα αυτό με συνεχείς αναφορές και παρεμβάσεις επισήμανε ότι η εν λόγω αριθμητική μείωση είναι μεγάλη, θεωρώντας ότι θα επηρεάσει την λειτουργικότητα των υπηρεσιών μας, την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης αλλά και την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών και για αυτό τονίζαμε και ζητούσαμε επίμονα την άμεση ανάγκη αποκατάστασης – διόρθωσης της απόφασης αυτής.

Οι συνεχείς επαφές μας με υπηρεσιακούς παράγοντες με ταυτόχρονη ενημέρωση αρμοδίων φορέων της Πολιτείας μας για το θέμα αυτό και η εμμονή μας ότι για να λειτουργήσουν αρμονικά οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ χωρίς προβλήματα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επαναφορά μέρους αυτών, τελικά τελεσφόρησε.

Συνάδελφοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εντάχθηκε σε αυτές που χρίζουν περαιτέρω ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού και κρίθηκε αναγκαίο να μας επαναφέρουν (16) Οργανικές Θέσεις Αστυνομικού Προσωπικού (Αστυφυλάκων) ώστε η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ να ενισχυθεί με την δύναμη αυτή των δεκαέξι αστυνομικών για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αστυνόμευσης, της πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής: Ανά τρεις (3) θέσεις στο Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ και στο Α.Τ.ΑΡΓΟΥΣ και ανά δύο (2) θέσεις στο Τ.Α.ΝΑΥΠΛΙΟΥ, στο Τ.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ, στο Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, στο Τ.Α.ΑΡΓΟΥΣ και στο Τ.Τ.ΑΡΓΟΥΣ αντίστοιχα.

Η Ένωση μας εκφράζει την ικανοποίηση της για την Απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την “Κατανομή Οργανικών Θέσεων Αστυνομικού Προσωπικού Γενικών Καθηκόντων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.” κατά την οποία ενισχύθηκαν Υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με (16) Οργανικές Θέσεις και ευελπιστεί ότι σύντομα θα προβεί στην πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά στην προϋπάρχουσα οργανική μας δύναμη και θα εξασφαλίσει το απαιτούμενο προσωπικό για την αστυνόμευση του τόπου μας, λαμβάνοντας υπόψη και την ίδρυση σύμφωνα με το Π.Δ.7/2017, και νέας Αστυνομικής Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος στην έδρα του Δήμου Επιδαύρου.

Συνάδελφοι, όπως βλέπεται κανένας δίκαιος αγώνας δεν πάει χαμένος. Η εμμονή με την επιμονή, με έγγραφες εμπεριστατωμένες προτάσεις, και επιχειρήματα φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό σας καλούμε να είστε κοντά στους αγώνες της Ένωσης μας, έχοντας εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας, στηρίζοντας μας, ώστε μαζί με μια ενωμένη & δυνατή φωνή να διεκδικήσουμε τα εκκρεμή θέματα που μας απασχολούν όπως είναι το Μισθολόγιο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο