Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας μας Ιωάννη Καποδίστρια στην πρωτεύουσα πόλη το Ναύπλιο.


Ήταν όλοι εκεί: Κέρκυρα, Αίγινα, Αμμόχωστος, εκπρ. Ρωσικής Πρεσβείας, εκπρ. Ελβετικής Πρεσβείας και όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες.
Γενική Συνέλευση του δικτύου πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" με θέματα την διεύρυνση του δικτύου στο εξωτερικό (πορεία επαφών με Αγία Πετρούπολη, Γενεύη, Παρίσι, Πάντοβα) αλλά και στο εσωτερικό (εξέταση αιτημάτων ελληνικών πόλεων).
Η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας" εντυπωσίασε στην Πλατεία Συντάγματος.
Εξαιρετική η ομιλία της καθηγήτριας του Ε. Μ. Π. κυρίας Μάρως Καρδαμίτση- Αδάμη στο Βουλευτικό.
Το μνημόσυνο με κάθε λαμπρότητα στον Αγ. Σπυρίδωνα και η κατάθεση στεφάνων με ξεχωριστή στιγμή όταν μαθητές σχολείων άφησαν από ένα τριαντάφυλλο στον αδριάντα του κυβερνήτη.
Η παρουσία στην έκθεση expo2017 αν και δεν ήταν αυτοσκοπός έκλεψε τις εντυπώσεις (η φιλαρμονική μας αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον) με τη συμμετοχή των ανθρώπων του δήμου (επαγγελματιών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών ,πολιτιστικών συλλόγων και όχι μόνο).
Το τρίαθλο στο Τολό με τη ζωντάνια του έδωσε την ενέργεια που ξεχειλίζει από κάθε συμμετέχοντα τριαθλητή. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν την περυσινή πρώτη διοργάνωση και τα μηνύματα αισιόδοξα.
Κωφοί και ακούοντες εν δράσει στο 5ο φεστιβάλ (400 συμμετοχές) με ποδηλατοδρομίες , ομιλίες και άλλες δράσεις.
Ο Δήμος Καρπενησίου μας επισκέφθηκε για να προωθήσει τον τόπο του με περίπτερο στην πλατεία Φιλελλήνων και η συνάντηση με το δήμαρχο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Δεν αφήσαμε όμως χωρίς τη δέουσα προσοχή την Τρίτη ηλικία. Ο χορός του Κ. Α. Π. Η. για την ημέρα των ηλικιωμένων έδωσε την ευκαιρία στους γονείς μας στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας για φαγητό χορό και τραγούδι.
Μόνο σε έναν δήμο όπως στο Δήμο Ναυπλιέων χωράνε όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά βρίσκει και αναδεικνύει το δικό του νόημα.
Δεν σταματάμε να κάνουμε το δήμο μας απολαυστικό για τους δημότες και τους επισκέπτες μας γιατί αυτός είναι ο τρόπος να ζούμε στον τόπο που δημιουργούμε.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia