Το Ναύπλιο γιορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο (pics-video)

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο.

Την παραμονή τελέσθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου, Καρπερνησίου Γεωργίου και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και εν συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση και περιφορά της εικόνας του Αγίου Αναστασίου στην πόλη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θέλοντας να αναβαθμίσει τον φετινό εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, προσκάλεσε το παγκοσμίου φήμης βυζαντινό μουσικό σχήμα « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ », υπό τη διεύθυνση του χοράρχου Γεωργίου Κωνσταντίνου, η οποία έψαλε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού και της θείας λειτουργίας.

Την Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Μπούκουρης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Καχριμάνης και Σταύρος Γαβρήλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Παναγιωτοπούλου και Γ.Γαβρήλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κ. Ρούτουλας, Π. Καλκούνου , Μ. Ράλλη, Π. Λέντζος, οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και πολύς κόσμος.

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν ζωγράφος, γέννημα θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου. Αρραβωνιάστηκε την κόρη ενός χριστιανού, αλλά επειδή αυτή δεν είχε καλή ζωή, ο Αναστάσιος διέλυσε τον αρραβώνα. Οι συγγενείς, όμως, της κοπέλας του έκαναν μάγια για να τον εκδικηθούν, με απ
οτέλεσμα να χάσει τα λογικά του. Εκμεταλλευόμενοι αυτή του την κατάσταση οι Τούρκοι, τον εξισλάμισαν. Αλλά όταν ο Θεός τον ευλόγησε και συνήλθε στα λογικά του, με θάρρος αποκήρυξε τον Ισλαμισμό και με γενναιότητα ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη. Οι Τούρκοι, με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά ο Αναστάσιος παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική ομολογία του. Τότε στις 1 Φεβρουαρίου 1655, υπόμεινε μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους, με διαμελισμό. Το Ναύπλιο τον έκανε πολιούχο του και ο ωραίος ναός στολίζει την πόλη προς τιμήν του νεομάρτυρα αυτού.

{gallery}agios_anastasios_nayplio{/gallery}

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΣ 1/2/2017

argolikeseidhseis.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο