Σύντομα θα χτυπήσουν και πάλι οι καμπάνες του Αη Γιάννη στο Ναύπλιο

Με ενέργειες του Δήμου Ναυπλιέων, ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης των πρόσφατων σοβαρών ζημιών στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ναύπλιο. 

Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε στην έπαυλη του Ιωάννη Καποδίστρια με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων, μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1831. Χρησίμευσε ως μητροπολιτικός έως το 1865. Εκεί έγιναν οι τελετές για την έλευση και ενηλικίωση των βασιλιά Όθωνα και Γεωργίου Α΄. Στον περίβολό του ετάφησαν προύχοντες και φιλέλληνες.

Να σημειωθεί πως ο ναός όσο και ο περιβάλλων χώρος ανήκουν στον Δήμο Ναυπλιέων και για την επισκευή του, απαιτήθηκε λεπτομερής σχεδιασμός σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ως προς τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την ειδική επίβλεψη των εργασιών αλλά και των μέτρων ασφάλειας που πάρθηκαν ώστε να μην σημειωθούν περαιτέρω ζημιές που θα αλλοιώσουν το μνημείο. «Μετά την εξωτερική αποκατάσταση και την αναβάθμιση του φωτισμού, ο ιστορικός ναός του Αη Γιάννη θα είναι έτοιμος για να χτυπήσουν και πάλι οι καμπάνες του», δήλωσε περιχαρής ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο