Τζιούμης για ΔΕΥΑΤ: “Αλαλούμ με τους λογαριασμούς στα χωριά”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του αναφορικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ στα χωριά, ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη Αύριο” Κώστας Τζιούμης.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε την απόρριψη από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,της με αρ. 524/2016 απόφασης του ΔΣ Τρίπολης,που αφορούσε το τιμολόγιο ύδρευσης των δημοτικών ενοτήτων Τρίπολης.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα του δήμου μας η δημοτική αρχή. Εμείς ως παράταξη,αυτό το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, σε διάφορα θέματα,αλλά δυστυχώς ο κ δήμαρχος συνεχίζει την ίδια τακτική δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του δήμου μας.

Για το συγκεκριμένο θέμα τώρα,δυστυχώς και το λέμε ειλικρινά το δυστυχώς,δικαιωθήκαμε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε πρόταση να αποσυρθεί το θέμα και να μην λάβουμε τότε απόφαση αλλά η πρόταση μας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.
Οι λόγοι που είχαμε τότε ζητήσει την απόσυρση του θέματος,όπως τους ανέπτυξε ο κ. Τζιούμης στο ΔΣ και τους επαναλάβαμε με δελτίο Τύπου την επόμενη ημέρα,ήταν οι εξής:

Η οικονομοτεχνική μελέτη που παρουσίασε ο κ Δήμαρχος δεν είχε συζητηθεί και εγκριθεί από το ΔΣ της Δευάτ κάτι που απαιτεί ο νόμος,δεν είχε δοθεί από πριν στις παρατάξεις και δεν είχε τις υπογραφές όλων των διοικητικών παραγόντων π. χ του Γενικού Διευθυντή. Εμφανιζόταν για πρώτη φορά η συγκεκριμένη μελέτη γιαυτό την χαρακτηρίσαμε ως μελέτη φάντασμα.

Τονίσαμε επίσης τις τεράστιες διαφορές στις χρεώσεις του νερού μεταξύ γειτονικών χωριών κι μεταξύ χωριών και πόλης που προκύπτουν απο το συγκεκριμένο τιμολόγιο,αλλά και πάλι δεν τα έλαβαν υπόψιν τους ο Κ Δήμαρχος και ο κ Καρώνης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ.

Επιπλέον με συγκεκριμένα στοιχεία που καταθέσαμε στο συμβούλιο αποδείξαμε ότι δεν προκύπτει από αυτή τη μελέτη-φάντασμα,ότι εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ κάτι που απαιτεί ο νόμος,αλλά πάλι φωνή βοόντος εν τη ερήμω.
Έτσι φθάσαμε σήμερα στην αναμενόμενη,για εμάς,απόρριψη της συγκεκριμένης απόφασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Καλούμε ακόμη κι τώρα ,την δημοτική αρχή να επιδείξει στα ζητήματα του Δήμου ,τουλάχιστον την ελαχίστη σοβαρότητα στην αντιμετώπισή τους.

Στο συγκεκριμένο θέμα ζητούμε να εκπονηθεί μία σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη,από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ,και η διοίκηση της ΔΕΥΑΤ,σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και όλες τις παρατάξεις να διαμορφώσει ένα τιμολόγιο για τις δημοτικές ενότητες,λογικό ,δίκαιο,ισοβαρές,το οποίο θα ψηφισθεί από όλους στο δημοτικό συμβούλιο και θα εφαρμοσθεί άμεσα, για να σταματήσουν αυτά τα τραγελαφικά που βλέπουμε τελευταία, με τις χρεώσεις του νερού στα χωριά μας.

Κώστας Τζιούμης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο