Επετειακές εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη στο Βαλτέτσι (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επετειακές εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη του Βαλτετσίου, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου, στο ομώνυμο χωριό της ΔΕ Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/47OH2MhRlBs” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

 Οι εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησαν με την τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου.

Στη συνέχεια στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων εψάλη επιμνημόσυνη Δέηση, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Βουλής, των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των συλλόγων και φορέων της Αρκαδίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα που βρέθηκαν στο Βαλτέτσι για να τιμήσουν τις εκδηλώσεις και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που ήταν ο πρωτεργάτης της νίκης των Ελλήνων κατά των Τούρκων στη μάχη του Βαλτετσίου.

Να αναφέρουμε πως στις εκδηλώσεις βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Σκοπευτικού και Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων από την Πάτρα.

{gallery}epetios_maxis_valtetsiou{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο