Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων ήρθαν στην Τρίπολη (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινησε η συνεργασία του Δήμου Τρίπολης, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων στην Τρίπολη στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Vl1k3T3Msog” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Οι πρώτοι πρόσφυγες  από τις συνολικά 50 οικογένειες που αναμένονται έφτασαν στην Τρίπολη λίγες ημέρες μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ μέχρι σήμερα στην πόλη μας έχουν φτάσει συνολικά 90 άτομα (16 οικογένειες).

Η διαδικασία της μεταφοράς τους γίνεται κατόπιν συνεννόησης και οι πρόσφυγες μεταφέρονται στην Τρίπολη στα διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί για την διαμονή τους, ενώ τους έχουν ήδη δοθεί οι προπληρωμένες κάρτες για τα έξοδα τους.

Αναφορικά με την ένταξη των παιδιών στα σχολεία ο κ.Μιχάλης Πουλάκης, συντονιστής της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος ESTIA μας γνωστοποίησε πως έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με τον κ.Γκέσουρα, διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα γίνουν επαφές και με το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη των παιδιών στα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ.Πουλάκης εξετάζονται δύο σενάρια. Το ένα αφορά στη δημιουργία απογευματινών τμημάτων για τα παιδιά των προσφύγων και το δεύτερο αφορά στην δημιουργία δίωρων πρωινών τάξεων υποδοχής με ενσωμάτωση των παιδιών τις υπόλοιπες ώρες στα ήδη υπάρχοντα τμήματα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο