Δημήτρης Παυλής: Μπορεί να συγκριθεί το σκάνδαλο της Novartis με την κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής κατά την ειδική συνεδρία για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας διεξαγωγής του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέκρινε με το σκάνδαλο της Novartis την κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο και προανήγγειλε δημοψήφισμα για τη διαχείρισή τους.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/TqF_hWdQG9E” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

 «Το συνέδριο αυτό έπρεπε να γίνει», είπε και στη συνέχεια μίλησε για τα ζητήματα που θα θέσει την Τρίτη ενώπιον του Πρωθυπουργού.

Θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θα αποποιηθεί η κυβέρνηση των ευθυνών της.

Θέλουμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα. Απαιτώ να μου δώσει το οκ να προχωρήσει τη διαχείριση με μηδενικό κόστος, με μηδενική επιβάρυνση του δημοσίου και με μηδενικό υπόλειμμα. Προφανώς, αυτό στενοχωρεί. Εγώ, θα περίμενα το ακριβώς το αντίθετο.

Θα βάλουμε όλα τα ζητήματα σε τοπικό δημοψήφισμα και ας αποφασίσει ο λαός. Αν ο λαός αποφασίσει ότι θέλει να πληρώνει, ας το αποφασίσει.

Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το μοντέλο που λειτουργεί στη χώρα μας, λυπάμαι ότι πάλι τα ίδια θα έχουμε σε λίγο καιρό. Οι πόροι πρέπει να είναι διακριτοί, θεσμοθετημένοι. Αλλάξτε αυτά τα θέματα.

Στο μέλλον, προγράμματα σαν το ΕΣΠΑ, η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση να παίρνει αυτό που της αναλογεί.

Για μένα, το θέμα της αλλαγής του νόμου είναι καθοριστικής σημασίας. Ήταν όνειρο μου όταν το 1990 ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική και το όριο σε θητείες. Βέβαια, δεν πρέπει να υπάρχει ακυβερνησία και πρέπει να το λύσετε.

Έχουμε 62 δικαστήρια. Τα 58 είναι για τα σκουπίδια και τα 4 για τα σκυλιά. Ένα από τα 4 είναι επειδή μας έκαναν μήνυση ότι δημιουργήσαμε ψυχολογικό πρόβλημα στο σκυλί. Δεν το λέω για να γελάτε, είναι μια πραγματικότητα.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο