Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συζήτηση που κάλεσε ο δήμαρχος Τρίπολης με θέμα το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος σε ολόκληρη την της Αρκαδία (videos – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συζήτηση που κάλεσε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την άρση της κατάφωρης αδικίας, όπως ειπώθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκειά της, εις βάρος της Αρκαδίας σε σχέση με το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος.

           

΅Με σύντομες τοποθετήσεις όλοι όσοι βρέθηκαν σε αυτό το κάλεσμα εναντιώθηκαν σε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει σχεδόν όλη την Αρκαδία (πλην του Δήμου Μεγαλόπολης) από το ειδικό μειωμένο περιβαλλοντικό τιμολόγιο ρεύματος, προκαλεί σωρεία αντιδράσεων στην Αρκαδία.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε στην έναρξη της συζήτησης όλους τους συμμετέχοντες. «Ξέρετε για ποιον λόγο είμαστε εδώ. Ζητήσαμε την παρουσία σας, χωρίς να το πλατειάσουμε. Σημασία έχει να καταθέσει τη συμφωνία του ή τη διαφωνία του, ώστε να βγει στο τέλος ένα κείμενο».

Ο Βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφού περιέγραψε εν συντομία το “ιστορικό” της υπόθεσης, πρότεινε να υπάρξει συνάντηση μιας αντιπροσωπείας φορέων της Αρκαδίας με τον Υπουργό, κ. Φλαμπουράρη- ο οποίος έχει την αρμοδιότητα της Επικράτειας- και μετά να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις. 

– Ο Βουλευτής της Ν.Δ, Κώστας Βλάσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως θα περίμενε περισσότερους φορείς παρόντες και επισήμανε πως η αδικία για την Αρκαδία είναι τεράστια, καθώς η μείωση των τιμολογίων αφορά 133.000 νοικοκυριά στη Δυτική Μακεδονία και μόνο 8.000 στην Αρκαδία

– Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Μαντάς επεσήμανε την αδικία, την προχειρότητα του νομοθετήματος και την ανάγκη οργανωμένης αντίδρασης.

– Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης έκανε λόγο για αδικία και για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απόφαση της κυβέρνησης.

-Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε ότι το θέμα δεν είναι απλό. «Καλώς ή κακώς, έχει αναπτυχθεί στη Μακεδονία ένα πλέγμα σχέσεων μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των μονάδων που δραστηριοποιούνται εκεί. 

-Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι όλα έγιναν με κάποια προχειρότητα και ότι είναι θετικό που ανταποκρίθηκαν οι φορείς, αν και, όπως τόνισε, υπάρχουν απουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

-Ο κ. Γιάννης Αγγελάκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως, χαρακτήρισε αδικία αυτό που συντελείται για την Αρκαδία.

Παναγιώτης Μαντάς, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, είπε ότι δεν χρειάζονται κομματικές χειραγωγήσεις, αλλά ομοψυχία για το καλό όλων των αρκαδικών οικογενειών.

-Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του δημάρχου και την παρουσία των φορέων, είπε ότι ήδη την προηγούμενη Παρασκευή η παράταξη του πήρε θέση.

-Ο κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, εξέφρασε τη λύπη του επειδή δεν ήταν όλοι οι δήμαρχοι παρόντες, και απευθυνόμενος στον κ. Γιαννακούρα, είπε ότι η Περιφέρεια δεν έπρεπε να διεκδικήσει μόνο για τη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη ανταποδοτικά.

Στην Συζήτηση συμμετείχαν ακόμα ο κ. Φαράντος, εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την Αρκαδία, ο κ. Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών,Εμπόρων και Βιοτεχνών Αρκαδίας, ο κ. Μαρκόπουλος, Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας.

{gallery}reyma_tripoli{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο