Γιάννης Σμυρνιώτης: Ο Δ. Καλαμάτας υπογραφή της σύμβασης για οδοφωτισμό με LED η Τρίπολη τη κάνει;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Σμυρνιώτης: Η Δημοτική Αρχή επιμένει να εξαντλεί την ενεργητικότητά της σε έρευνες για θησαυρούς στο πάρκο της Πλατείας Άρεως και σε γεωτρήσεις στην Κάτω Αγορά που “θα” φτιάξει υπόγειο γκαράζ!!!

Η Καλαμάτα υπογράφει σύμβαση. Η Τρίπολη που από αρχές του 2014 – επί ημερών μας και πολύ πριν την Καλαμάτα – είχε ήδη την έγκριση για χρηματοδότηση της αναβάθμισης οδοφωτισμού από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Jessica μέσω της αναδόχου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Τράπεζας (Eurobank) ακόμα …κοιμάται. 
Πληρώνουμε λοιπόν τα κορόιδα τετραπλάσια δημοτικά τέλη φωτισμού αφού η Δημοτική Αρχή επιμένει να εξαντλεί την ενεργητικότητά της σε έρευνες για θησαυρούς στο πάρκο της Πλατείας Άρεως και σε γεωτρήσεις στην Κάτω Αγορά που “θα” φτιάξει υπόγειο γκαράζ!!!

Ανακοίνωση Δήμου Καλαμάτας

Προς υπογραφή της σύμβασης για οδοφωτισμό με LED

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την Πράξη 299/2017, την οποία εξέδωσε το Ζ΄ Κλιμάκιό του στις 16 Οκτωβρίου, κρίνει ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος, με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, σχεδίου σύμβασης, με αντικείμενο την «αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας». Η σύμβαση θα συναφθεί μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της αναδόχου, κατόπιν διαγωνισμού, εταιρείας Πρωτεύς ΑΤΕΕ και θα αντιστοιχεί σε ποσό 5.798.710,00 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η υπογραφή της θα γίνει εντός των προσεχών ολίγων ημερών.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο Καλαμάτας, διότι στο πλαίσιο αυτού θα αλλαχθούν περίπου 15.000 φωτιστικά σώματα και τα νέα θα φέρουν λαμπτήρες τύπου LED. Η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι πάρα πολύ σημαντική, ενώ θα βελτιωθεί και η ποιότητα του φωτισμού. Από την εξοικονόμηση χρημάτων για το ηλεκτρικό ρεύμα, θα πληρώνεται ο ανάδοχος. Οι εργασίες του έργου νέου οδοφωτισμού εκτιμάται ότι θα αρχίσουν περί το Μάρτιο του 2018.
Η Καλαμάτα πρωτοπορεί πανελλαδικά στην αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού με νέους τύπου LED, καθώς σχεδόν όλοι οι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού θα είναι αυτής της τεχνολογίας με την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο