Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης: Να γίνουν μετρήσεις σε όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης, συζητήθηκε η λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης μετά από παρέμβαση πολιτών.

Ο Δήμαρχος κ. Παυλής ανέφερε ότι οι κεραίες είναι κοντά στην πόλη και «δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ώστε να τηρούνται οι όροι που έχουν δοθεί. Προκειμένου να προστατέψουμε τους πολίτες της Τρίπολης πρέπει να πάρουμε μια απόφαση για να γίνουν μετρήσεις όπου έχουν τοποθετηθεί κεραίες στην πόλη, από πιστοποιημένη εταιρία. 

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας είπε ότι πρέπει να γίνει άμεση μέτρηση σε όλη την πόλη και στην περίπτωση που οι μετρήσεις δείξουν ότι υπάρχει ακτινοβολία περισσότερη από την επιτρεπόμενη, να απαγορευτεί η τοποθέτησή τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος είπε ότι ακόμα και να γίνει η μέτρηση δεν θα μπορέσει να δοθεί λύση, γιατί η εταιρία θα μπορέσει να χαμηλώσει την ένταση και να μην φαίνεται η πραγματική ένταση της.

Ο Κώστας Τζιούμης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό το νομικό πλαίσιο που ορίζει τις άδειες, είναι πολύ ελαστικό και αυτό γίνεται για να εξυπηρετήσεις τις εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας. Να πραγματοποιηθούν μετρήσεις και αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να ζητηθεί να απομακρυνθούν οι κεραίες και να βρεθούν άλλες λύσεις για να υπάρχει σήμα.

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε εφόσον οι κεραίες εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία από την επιτρεπόμενη πρέπει να βγει μία απόφαση ότι αν δεν απομακρυνθούν οι κεραίες δεν θα υπάρχει ανανέωση δημοτικών χώρων να φιλοξενούνται οι κεραίες τους στα χωριά.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι το θέμα είναι αν τηρούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. η τοποθέτηση των κεραιών πρέπει να εξασφαλίζει ότι θα εκπέμπεται ακτινοβολία σύμφωνα με τα επιτρεπτά όρια.

Ο Γιάννης Λάζαρης είπε ότι δεν φταίει τόσο ο ιδιοκτήτης του οικήματος που την φιλοξενεί αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η εταιρίας

Ο Ηλίας Κούρος είπε ότι αντιμετωπίζουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα οι δημότες έχουν δίκιο. Πρότεινε να συσταθεί επιτροπή με ένα μέλος από κάθε παράταξη να ελεγχθούν πρώτα αν είναι αδειοδοτημένες οι κεραίες. 

Ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνουν μετρήσεις σε όλα τα σημεία και όλες οι άλλες ενέργειες για το θέμα αυτό. Επιπλέον, θα συγκροτηθεί μία επιτροπή με όλες τις παρατάξεις και τους κατοίκους του Σεχίου η οποία θα ενημερώνει το συμβούλιο για τις εξελίξεις. Ήταν μία πρόταση που αρχικά έπεσε στο τραπέζι της συνεδρίασης από τον Νίκο Τσιαμούλο και μετά από συζήτηση, έγινε ομόφωνα αποδεκτή. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο