Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη!

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της περιφέρειας, του Δημοτικού καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών, καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

10:00 Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα ΝΠΔΔ, με φροντίδα των προϊσταμένων τους

11:00 Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, αντιπροσωπειών των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και των Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

7:00 Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

10:30 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Δελφάκη, Δικηγόρο.

11:15 Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:45 Παρέλαση φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, στην πλατεία Άρεως, μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Τρίπολης, θα χορέψουν ελληνικούς χορούς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο