Αντωνία Γιαννούλη: “Υπέρογκο το ποσό που θα δαπανηθεί για τις εκδηλώσεις της 196ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς”

Υπέρογκο είναι το ποσό που θα δαπανηθεί για τις εκδηλώσεις της 196ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς από τον δήμο Τρίπολης.

Η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταψήφισε τον προϋπολογισμό των 72.934,25 ευρώ, που παρουσίασε η δημοτική αρχή, θεωρώντας ότι το ποσό αυτό είναι κατά πολύ αυξημένο και ξεπερνά τα όρια της αντοχή του δήμου.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος -που ευχόμαστε βέβαια να είναι το καλύτερο για την πόλη μας-  στις δεδομένες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι πάρα πολλά τα χρήματα που δαπανώνται, χωρίς μάλιστα να υπάρχει και απόλυτα ξεκάθαρη δικαιολόγηση για το ακριβές κόστος. 

Ενώ μάλιστα σε κάποια σημεία εγείρονται σημαντικά ερωτηματικά καθώς βλέπουμε ότι αναγράφεται ποσό πληρωμής για οργάνωση παραγωγής γύρω στις 6.000 και αμέσως μετά διαβάζουμε για φιλοξενία τεχνικών φωτισμού, συντελεστών της οργανωτικής επιτροπής και καλλιτεχνών, ενώ είναι γνωστόν τοις πάσι ότι αυτά ακριβώς τα έξοδα -διαμονή διατροφή μετακίνηση- είναι αυτό που ονομάζουμε οργάνωση παραγωγής.

Η Δημοτική αρχή δημιουργεί νέα δεδομένα και διδάσκει κάτι καινούργιο..όπως καινούργιο επίσης είναι και  η πληρωμή της γενικής δοκιμής που και αυτό είναι άγνωστη λέξη αφού οι δοκιμές συμπεριλαμβάνονται στο γενικό κοστολόγιο.

Που ζει ο δήμαρχος και ποιες ανάγκες ακριβώς έρχεται η όλη πολιτική του να καλύψει;

Επίσης το ποσό για την φωτιστική κάλυψη -αυτό των 12.400 ευρώ –  είναι υπέρογκο.  Με αυτά χρήματα  θα μπορούσε να αγοραστεί μόνιμος εξοπλισμός φωτιστικός και ηχητικός για το Μαλλιαροπούλειο ένα πραγματικό πολιτιστικό και εν δυνάμει οικονομικό κομμάτι ανάπτυξης της πόλης.

Πραγματικά είναι άξια συγχαρητηρίων η συμμετοχή των τοπικών χορωδιών και σωματείων της πόλης που θα δώσουν  το δυναμικό παρών χωρίς να λάβουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» πιστεύει ότι η  πραγματοποίηση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν το πνεύμα θα έπρεπε κατά μεγάλο ποσοστό να γίνονται ανιδιοτελώς από ομάδες και πολίτες. 

Μόνο έτσι θα αναθερμανθεί η ζεστασιά στις ανθρώπινες σχέσεις και θα τονιστεί το ενδιαφέρον για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, μιας Ελλάδας που το ήθος, ο αυτοσεβασμός, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η αρετή, η ελευθερία του ατόμου και η ανθρωπιά ψάχνουν να βρουν το σχήμα τους.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.
Μετάβαση στο περιεχόμενο