Να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ των σκουπιδιών ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο – Οι εξελίξεις για το Μεγαβούνι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα των απορριμμάτων «άνοιξε» και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Νικολάου να ζητά να μάθει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών

Στην ενημέρωση που έκανε προς το σώμα ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε τα εξής:

Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε πως σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες ολοκληρώνεται η μελέτη για το Μεγαβούνι.

Θα γίνει διαγωνισμός για τα έργα υποδομής – διαμόρφωση χώρου και περίφραξη – ενώ θα αποσταλεί και αίτημα στη ΔΕΗ για ρεύμα. Παραλληλα θα τρέξει η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης για ότι άλλο χρειάζεται για να προχωρήσει ο δήμος στη διαχείριση των απορριμμάτων

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος διαθέτει τα 600.000 ευρώ που είχαμε εδώ και τρία χρόνια γι αυτό το έργο, και άλλες 80.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά μετά από απόφαση δικαστηρίου που δικαίωσε το δήμο. Έχουμε αθροιστικά περίπου 720.000 ευρώ.

Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει άμεσα, όπου και θα χρειαστούν 450.000 ευρώ και τα οποία με το διαγωνισμό θα πέσουν αρκετά χαμηλά.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο ΠΕΔΣΑ που υποτίθεται πως έχει εγκριθεί από το ΠεΣυ δεν είναι γνωστός Δεν μας τον δίνουν. Έχουν γίνει έγγραφα στα αρμόδια υπουργεία από τα οποία προκύπτει πως δεν τον γνωρίζουν ακόμα.

Έχουμε την υπόνοια πως ο ΠΕΣΔΑ που στάλθηκε από το ΠεΣυ δεν εμπεριέχει τις απόψεις του ΦΟΔΣΑ.

Είμαστε λοιπόν σε απόλυτο τέλμα από πλευράς ΦΟΔΣΑ. Μάλιστα μας απέκρυψαν πράγματα και θα γίνει μομφή προς τον ΦΟΔΣΑ και μηνυτήρια αναφορά. Πρεπει όλοι να σέβονται τις ομόφωνες αποφασεις και δεν δεχόμαστε κανέναν να παίζει το δικό του παιχνίδι και να εκτελεί εντολές.

Εμείς δεν δηλωνουμε ανικανότητα σαν Δήμαρχοι να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας και δεν μπορω να καταλάβω που το πάνε κάποιοι άλλοι.

Στη συνέχεια στην τοποθέτηση του ο κΝικολάου μίλησε για αποκλειστικά δημόσιο φορέα που θα διαχειριστεί τα σκουπίδια και ζήτησε να βγει ψήφισμα από το Δ,Σ που να ζητά να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.

Στην πρόταση του ψήφισαν παρών οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Τσιαμούλου, ενώ υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Παυλή, Νικολάου και η Μαντινειακή Συμπολιτεία.

Κατά πλειοψηφία λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε να ζητηθεί ζητήσει να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο