Νίκος Tσιαμούλος: Πολιτιστικά ανυπαρκτος ο Δήμος Τρίπολης

Τη συνηθισμένη συνέντευξη τύπου με θέμα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/tstOS9mRBSo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ανέλυσε τις τοποθετήσεις της παράταξης του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, αναφερόμενος σε τοπικό αστυνομικό, μίσθωση χώρων στάθμευσης, μίσθωση χώρου στον Άγιο Βλάσση για τα απορρίμματα, στο πρόγραμμα για τα  “Κέντρα Κοινότητας”, στη χωροθέτηση κάδων και τέλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Ζητήματα που αφορούν την αστυνόμευση των χωριών, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και τους κοινόχρηστους χώρους ανέδειξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, μέσα από τοποθετήσεις και ερωτήσεις του προς τη διοίκηση του Δήμου Τρίπολης.

Μεταξύ άλλων, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης (22/2/2017), μίλησε για τα παρακάτω θέματα:

ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ 

Υπέρ της απόφασης να παραχωρηθεί δωρεάν αυτοκίνητο από το Δήμο Τρίπολης στην Ελληνική Αστυνομία και επιπλέον περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή του Λεβιδίου και της Τεγέας, τάχθηκε ο Νίκος Τσιαμούλος. Επίσης, συμφώνησε με την πρόταση του κ. Σμυρνιώτη για να τοποθετηθεί ο τοπικός αστυνομικός στο παλιό Δημαρχείο Λεβιδίου, κάτι που δεν έκανε αποδεκτό η δημοτική αρχή επιλέγοντας να τον τοποθετήσει απομονωμένο στο κτίριο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα που καταργήθηκε.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ 

Την ξεκάθαρη θέση ότι αυτοί που ευθύνονται για την απόφαση τριπλασιασμού του μισθώματος στο χώρο του Αγίου Βλάση, να επιβαρυνθούν εκείνοι το τελικό κόστος, εφόσον κληθεί να το πληρώσει ο Δήμος Τρίπολης, εξέφρασε ο Νίκος Τσιαμούλος.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξής μας, τα παλαιά μισθώματα για τα πάρκινγκ στην Τρίπολη, εντάσσονται στις εμπορικές μισθώσεις. «Αυτό σημαίνει ότι αυτοί η άνθρωποι θα πληρωθούν από την ημέρα της σύμβασης και για τρία χρόνια, είτε τα χρησιμοποιήσουμε, είτε όχι. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα για οικόπεδα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε;» ρώτησε ο Νίκος Τσιαμούλος τη διοίκηση του δήμου.

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 

Απαντήσεις για το θέμα αυτό ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος, ρωτώντας αν ο Δήμος Τρίπολης έχει καταθέσει πρόταση για τα Κέντρα Κοινότητας. 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ «ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» 

Για το ζήτημα αυτό, η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» έκανε γνωστό ότι απορρίφθηκε και αυτή  η σχετική ένσταση του Δήμου στην επιτροπή του άρθρου 152 και ζήτησε να πληροφορηθεί αν θα έρθει νέα κανονιστική ή θα γίνει καινούργια διαβούλευση με επιχειρηματίες και ενεργούς πολίτες;»

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Να προχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης σε διαφημιστικό σποτ και σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης, να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης για τους μαθητές των σχολείων πρότεινε ο Νίκος Τσιαμούλος, σχετικά με τους κάδους απορριμμάτων. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσει η καταγραφή όλων των θέσεων που βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων, τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 

Αρνητικά ψήφισε η παράταξη μας, με τον επικεφαλής να λέει: «Οι οικογένειες δεν έχουν χρήματα να φύγουν να πάνε αλλού να δουν καρναβάλι. Στολισμός, δεν έγινε και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Οι μαθητευόμενοι μάγοι του πολιτισμού έμειναν μετεξεταστέοι τα δύο τελευταία χρόνια και τώρα κόβονται. Πρόταση μας είναι του χρόνου όλα τα σχολεία που έχουν οργανωμένους συλλόγους γονέων, να κάνουμε ένα καρναβάλι των μικρών. Λυπάμαι πολύ για αυτό που γίνεται στην πόλη μας.» 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο