Tο “μέλλον” των μισθωμένων πάρκινγκ από το Δήμο – Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση από τη Δημοτική Αρχή δόθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της ανανέωσης της μίσθωσης των πάρκινγκ της Τρίπολης.

Σε ερώτημα από τον κ.Ταλούμη για το εάν προτίθεται ο Δήμος να ανανεώσει τις συμβάσεις με τα πάρκινγκ ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρη Παυλή ανέφερε: «Η προθεση μας είναι να ανανεωθούν τα πάρκινγκ. Πήραμε και τη νομιμότητα της απόφασης της ελεγχόμενης στάθμευσης και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα κληθούν όλοι οι ιδιοκτήτες πάρκινγκ για να δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρω αν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις με όλους. Νομίζω όμως πως μετά την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με 12 ή 13 ιδιοκτήτες. Τα πιο μακρινά πάρκινγκ μάλλον δεν θα χρειαστούν», ενώ στη συνέχεια απαντώντας σε τοποθέτηση του Νίκου Τσιαμούλου σύμφωνα με την οποία χάθηκαν από το κομμάτι της ελεγχόμενης στάθμευσης που ήταν ανενεργή πάνω από 400.000 ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια για το Δήμο τόνισε: «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που δεν υπήρχε Δημοτική Αστυνομία, δεν μπορούσε να γίνει έλεγχος και να λειτουργήσει η ελεγχόμενη και έτσι και πολλά από τα πάρκινγκ ήταν χωρίς αντίτιμο. Ακόμα και αν δεχτώ όμως πως χάθηκαν 400.000 ευρώ, αυτά τα χρήματα έμειναν στις τσέπες των πολιτών. Και οι πολίτες εξυπερετήθηκαν και τα λεφτά πέσανε μέσα στην τοπική αγορά. Υπάρχουν και δήμοι που παρέχουν δωρεάν πάρκινγκ. Δεν χάθηκαν τα λεφτά αυτά, αλλά ακόμα και αν το δεχόμουν το οτι χάθηκαν, ήταν προς όφελος των πολιτών».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης υπογράμμισε: Μας ενδιαφέρει να οριστικοποιηθεί ποια από τα Δημοτικά πάρκινγκ, θα μπορέσουν να αδειοδοτηθούν. Εμείς θα προσπαθήσουμε για όλα. Θα συννενοηθούμε με τους ιδιοκτήτες αλλά δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθεί ο δήμος με το κόστος διαμόρφωσης του ιδιωτικού τους χώρου, γιατί υπάρχουν προυποθέσεις για τη μίσθωση τους. Αν δούμε στο τέλος πως δεν μας φτάνουν τα πάρκινγκ που θα μισθωθούν, θα προχωρήσουμε σε προκήρυξη νέων οικοπέδων».

Τέλος σε επισήμανση του κ.Κώστα Τζιούμη πως υπάρχουν πάρκινγκ που δεν έχουν πληρωθεί, με αποτέλεσμα να είναι κλειδωμένοι οι χώροι, ο κ.Δημήτρης Παυλής απάντησε: «Επρεπε να είναι όλα ανοιχτά, αφού άλλωστε θα πληρωθούν για τις συμβάσεις που έχουν γίνει. Το άλλο πάρκινγκ που είναι για λεωφορεία, απαιτούνται εργασίες, γιατί χρειάζονται πολλά χαλίκια, καθώς βουλιάζει το υπόστρωμα. Σχεδιασμός μας είναι να παραμείνει αυτό το πάρκινγκ και να το φτιάξουμε σωστά για να είναι δωρεάν για τα λεωφορεία».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο