Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016 ο Θανάσης Βαλτινός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αύριο, 12 Ιανουαρίου 2016, κατά την πρώτη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του προέδρου του νέου έτους κ. Θανάση Βαλτινού.

Ο κ. Θανάσης Βαλτινός είναι μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης της υποψηφιότητας της Τρίπολης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021. Η επιτροπή διεκδίκησης με δελτίο τύπου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του προέδρου κ. Θανάση Βαλτινού
Γεννήθηκε στο Καστρί Κυνουρίας το έτος 1932. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα. Έχει γράψει διηγήματα, μυθιστορήματα και σενάρια για τον κινηματογράφο. Έχει μεταφράσει αρχαίους τραγικούς για το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, καταλανικά, ιταλικά, σουηδικά, βουλγαρικά, τουρκικά. Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων επί τέσσερις θητείες. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου του Φεστιβάλ Καννών, το 1990 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το 2001 με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, το 2002 με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη. Το 2003, του απενεμήθη ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι μέλος της Academia Scientiarum et Artium Europae.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο