Αναβολή των εκλογών στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας με έντονες αντιδράσεις (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 4/11/2018 ήταν προγραμματισμένες να γίνουν οι εκλογές στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/By6c6vK3ZpI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Όμως μετά από ένα λάθος που υπήρχε στην ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής των υποψηφίων που ανέφερε σαν πρώτη του μήνα την Παρασκευή, δημιούργησε ένα μπέρδεμα με αποτέλεσμα το προεδρείο του Συνεταιρισμού να αποφασίσει την αναβολή των εκλογών σε νέα ημερομηνία.

Αυτή η αναβολή δημιούργησε αντιδράσεις από μερίδα αγροτών και κτηνοτρόφων που είχαν δηλώσει την υποψηφιότητα τους.

Την Κυριακή το πρωί παρουσία δικαστικού επιμελητή αναβλήθηκε η διαδικασία των εκλογών για της 18 και 25 Νοεμβρίου.

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας κ. Μαρκόπουλος αναφερόμενος στην αναβολή των εκλογών είπε ότι είχε γίνει ένα λάθος στην πρόσκληση για τις αρχαιρεσίες για την Γενική Συνέλευση που ήταν να γίνει στις 4 Νοεμβρίου. Προέκυψε ένα θέμα με τις υποψηφιότητες.

Αρκετοί δεν πρόλαβαν να δηλώσουν υποψηφιότητα λόγω αυτού του λάθους και το ΔΣ του συνεταιρισμού ανέστειλε την γενική συνέλευση. Ορίζοντας νέα Γενική Συνέλευση στις 18 Νοεμβρίου και αν εκεί δεν υπάρχει απαρτία θα γίνει επαναληπτική στις 25 Νοεμβρίου.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί σκοπιμότητος του λάθους που έγινε, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα. Έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού αναλαμβάνοντας την ευθύνη αναβάλλοντας τις εκλογές και βάζοντας νέα ημερομηνία όπου θα μπορέσουν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσο περισσότεροι γίνεται.

 

Ο κ. Καρκαζής αναφερόμενος στην αναβολή των εκλογών τόνισε πως η διοίκηση πήρε μια παράνομη απόφαση, να αναβάλει τις εκλογές λόγω ενός λάθους στην πρόσκληση της γενικής συνέλευσης του συνεταιρισμού.

Εάν ο πρόεδρος δεν πρόσεξε ένα τόσο απλό λάθος τι θα γίνει με άλλα σημαντικότερα έγγραφα.

Ο κ. πρόεδρος είπε ότι το Διοικητικό συμβούλιο είναι σε ισχύ μέχρι της 9 Νοεμβρίου και ότι ο συνεταιρισμός δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος. Με αυτή την παράνομη πράξη που έκαναν από τις 9 Νοεμβρίου μέχρι της 25 του μήνα που θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές για δύο βδομάδες η ένωση παραμείνει ακέφαλη.

 

Ο κ. Κάτρης Γεώργιος συνυποψήφιός του κυρίου Κατσογιάννη ανέφερε ότι εκλογές έπρεπε να γίνουν στις 4 Νοεμβρίου κανονικά και ότι η ημερομηνία που έγινε λάθος ήταν εσκεμμένη.

 

Ο κ. Κατσογιάννης και άλλα μέλη του συνδυασμού του κάλεσαν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι μέλη του συνεταιρισμού να έρθουν να ψηφίσουν έτσι ώστε να αλλάξει η διοίκηση του συνεταιρισμού για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα για τον πρωτογενή τομέα.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο